Spiritul și bucuria Crăciunului, într-o farfurie de fasole și cârnați, pentru oamenii...

Spiritul și bucuria Crăciunului, într-o farfurie de fasole și cârnați, pentru oamenii străzii din Timișoara. Ce lucru neobișnuit s-a întâmplat FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-201442058">

Anul acesta, la tradiționala masă de Crăciun oferită săracilor de Clubul Lions, nu s-a înghesuit lumea. A fost o premieră, spune președintele Ilie Aurel Grapini.

Așa cum fac de mai bine de 17 ani, ”leii” din Timișoara au pregătit peste 300 de porții de mâncare. Meniul, e același, în fiecare an: mâncare de fasole uscată, cu cârnați, pâine și cozonac.

Lumea nu s-a înghesuit ca în alți ani în Piața 700 din Timișoara. Prânzul Crăciunului, cu mâncare aburindă, preparată la Unitatea militară a orașului, a înseninat însă oamenii care au venit până aici pentru ”luxul” de sărbătoare. Unii au strâns în sufertașe, ca să aibă și a doua zi. ” E super cârnațul. E ceva că nu a venit lume azi”, spune, în timp ce mușcă cu nesaț din pâine Ana Maria. Are 34 de ani,a crescut la orfelinat, iar acum doarme la azilul de noapte al Federației Caritas. A mâncat, din fasolea oferită de cei de la Lions, cât pentru câteva zile. A luat și la pachet pentru că nu știe când va mai avea parte de mâncare așa bună. ”facem provizii”, ne spune.

”Noi ne-am pregătit pentru 300 de persoane, dar au venit mai puțin. Poate că mai sunt alte acțiuni în oraș, sau e un semn bun că sunt mai puțini oameni care au nevoie. Ne bucurăm să oferim aceste bucate pentur cei card paote nici cozonacul de Crăciun nu și l-au putut permite”, a arătat președintele clubului Lions Timișoara.

De bucurie în fața mâncării calde, un bărbat a început să danseze și să cânte, în franceză. Gheorghe 61 de ani, a fost toboșar în fanfară, iar acum trăiește pe străzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.