Sprijin pentru tinerii din Timișoara cu deficiențe senzoriale multiple pentru a-și găsi...

Sprijin pentru tinerii din Timișoara cu deficiențe senzoriale multiple pentru a-și găsi un loc de muncă. Ce meserie pot învăța

0
DISTRIBUIȚI

Tinerii și adolescenții cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple vor putea, începând din această lună, să învețe o meserie într-un atelier modern și astfel să își găsească un loc de muncă mai ușor și să aibă o viață normală. Este vorba despre o mini-tipografie care a fost realizată în cadrul Liceului Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” din Timișoara în scopul integrării sociale a acestor tineri.

Mini-topografia este unul dintre cele două ateliere dezvoltare de Sense Internațional România și parteneri locali în Arad și Timișoara prin proiectul „Sens pentru viață”, finanțat de o mare companie de telefonie mobilă din țara noastră cu peste 200.000 de lei. Proiectul „Sens pentru viață” își propune să îmbunătățească viața copiilor și tinerilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple.


Astfel, în cadrul mini-tipografiei din Timișoara, în fiecare an, cel puțin zece de tineri vor învăța o meserie.

”Ideea acestui proiect a venit de la părinții și profesorii copiilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple, îngrijorați de soarta copiilor lor după absolvirea școlii. Tot ce ne dorim prin acest proiect este ca tinerii să învețe o meserie și să dobândească acele aptitudini absolut necesare pentru integrarea lor socială și profesională, astfel încât să poată duce un trai independent”, spune Cristiana Salomie, director Sense Internațional România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.