Studenții de la Facultatea de Arte din Timișoara au făcut furori cu...

Studenții de la Facultatea de Arte din Timișoara au făcut furori cu creațiile lor. Cu ce idei inedite au venit tinerii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1045854477">

Cei mai creativi studenți de la Facultatea de Arte Plastice din Timișoara și-au expus creațiile la CRAFT, la cea mai reprezentativă expoziție de îmbrăcăminte, încălțăminte şi accesorii din zona de vest a ţării – Salonul de Industrie Ușoară, aflat la cea de-a XXIV-a ediție. Printre ei s-a aflat și designerul vestimentar Daniel Ignat, cunoscut pentru cea mai „dulce” rochie creată la Timișoara din 985 de prăjiturele.

Printre standurile cu tricotaje, încălţăminte, produse cosmetice sau îmbrăcăminte de sezon, s-a aflat și standul studenților de la Facultatea de Arte care și-au expus cele mai interesante colecții și creații în materie de vestimentație.

Gabriella Román a venit cu o colecție vestimentară inedită numită „HURO ME” care are și un mesaj. Titlul este o combinație între Ungaria (HU) și România (RO), împreună alcătuind autoportretul Gabrielei. „Eu sunt unguroaică, dar stau în România și prin această colecție m-am gândit să creez o cultură mixtă. În total sunt 11 piese, rochii, blănuri și am combinat motivele tradiționale românești cu cele maghiare. Cred că fiecare trebuie să își poarte hainele cu respect față de tradiție”, ne-a spus Gabriela Román.

La Salonul de Industrie Ușoară a expus și designerul Ana Marchetanu o tânără care i-a impresionat de două ori pe americani cu creațiile sale. Tânăra a fost selecționată de două ori la Arts of Fashion, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de modă din SUA. În cadrul expoziției, tânăra și-a prezentat Colecția „Solitude” alcătuită din nouă ținute vestimentare. „Solitude ilustrează degradarea monumentelor ca expresie vizuală în care vechiul și noul își împrumută valori. Ținutele vestimentare construiesc și deconstruiesc forma în componente fragmentate și susținute de structuri fragile, liniare și ritmice”, a explicat Ana Marchetanu, studentă la master, în anul I, la Facultatea de Arte Plastice din Timișoara.

Un grup format din 13 studenți din anul III au prezentat o colecție vestimentară numită „Patern Magic” inspirată din cartea cu același nume. „Colecția este alcătuită din rochii de primăvară-vară, în culori pastelate. Noi am încercat să transpunem cât mai bine ceea ce prezintă cartea Patern Magic. Ne-am folosit de îmbinarea materialelor textile cu un material neconvențional”, ne-a explicat Iulia Paicu, studentă în anul III.

Creatorul rochiei de mireasă realizată din macarons

Daniel Ignat, numit și cel mai bun designer din Timișoara, a venit la Salonul de Industrie Ușoară cu peste 40 de piese vestimentare. Rochii casual, de gală, paltoane, ținute de bărbați și chiar pantofi – toate realizate unicat. Daniel are un atelier de creație de un an de zile și realizează ținute atât pentru femei, cât și pentru bărbați. „Fac rochii de mireasă, ținute casual, costume de miri, toate la prețuri accesibile. O rochie costă și 150 de lei și mi se pare puțin pentru că e făcută unicat de un designer vestimentar. Eu nu creez serii”, ne-a spus acesta.

Tânărul a atras toate privirile la un târg de nunți cu rochia de mireasă realizată din sute de macarons care a fost valorificată la 1500 de euro. Daniel Ignat a câștigat multe premii precum titlul de „Cel mai tânăr designer din vestul României” în 2013. În același an, alături de Corina Hadarag (n.r. a expus și în cadrul Salonului de Industrie Ușoară creația de disertație numită Life Trilogy), a cucerit lumea modei din Ucraina, câştigând premiul cel mare la un concurs internațional de fashion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.