Timișoreanul al cărui nume este asociat cu una dintre cele mai apreciate...

Timișoreanul al cărui nume este asociat cu una dintre cele mai apreciate mașini din lume. Cum a ajuns manager de SUCCES la concernul BMW Germania

1
DISTRIBUIȚI

Numele lui te duce cu gândul la Germania, dar Thomas Ebner este un român născut la Timișoara care a plecat din țară după Revoluția din 1989. Acesta a început să lucreze în ierarhia BMW de aproape un deceniu. Are 35 de ani şi a condus până anul trecut dezvoltarea de produs a BMW Seria 1, un model care a înregistrat vânzări anuale de cinci miliarde de euro, mai mari decât cele ale uzinei Dacia de la Mioveni. A început de jos, dar prin ambiție și muncă a ajuns în poziția de manager de produs pentru BMW seria 2.

Thomas Ebner lucrează de aproape un deceniu pentru BMW şi are biroul la sediul central din München. Vorbeşte limba română cursiv şi spune că revine în ţară de cel puţin trei, patru ori pe an. „Este vorba de familie, de prieteni, de legături care s-au păstrat. Contactul cu România nu s-a rupt”, a explicat pentru bussinesmagazin.ro Thomas Ebner.

S-a născut la Timişoara în 1978 şi a plecat din ţară împreună cu familia în 1994, cu puţin înainte de a termina liceul. După liceu a urmat Facultatea de Economie şi Tehnologie din Reutlingen, în apropiere de Stuttgart. A terminat studiile în Germania, după care s-a angajat la unul dintre cei mai cunoscuţi constructori auto germani, BMW.


Acum are dublă cetăţenie, română şi germană.

În cadrul BMW AG, la München, timişoreanul a început să lucreze permanent în 2003, la aproape zece ani de când a ajuns în Germania. „Am ales BMW dintre ceilalţi constructori auto deoarece este cu adevărat o companie care este fan al automobilelor, este mai multă pasiune aici decât la alţii şi asta m-a atras încă de la primul contact cu firma. Toţi colegii cu care am lucrat încă la început, chiar şi cei de la logistică, erau pasionaţi de produsul final şi de performanţele acestuia”, a mai explicat pentru aceeași sursă Thomas Ebner.

Din 2008 a preluat o poziţie de management cu responsabilitate foarte mare – funcţia de manager de producție pentru Seria 1. Timișoreanul este acum manager de produs pentru Seria 2 în cadrul BMW AG şi a preluat dezvoltarea noului model, Seria 2, de anul trecut. Constructorul german a decis lărgirea gamei de modele, iar trecerea de la Seria 1 Coupé la o nouă generaţie s-a realizat prin lansarea noii Serii 2.

„Atunci când am început să lucrăm la o nouă generaţie a Seriei 1 Coupé nici nu ne-am gândit că se va schimba numele şi din Seria 1 Coupé va deveni Seria 2. Pe parcursul dezvoltării, alături de o echipă motivată, am observat şi am vrut să arătăm că putem construi o maşină sport compactă şi dinamică. Plecând de la această idee toată echipa a fost motivată nu doar să îndeplinească cererile, ci şi să le depăşească”, a mai explicat timișoreanul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.