Timişorenii de la Blackjack: „Pe Facebook rockerii sunt numeroşi, la concertele live...

Timişorenii de la Blackjack: „Pe Facebook rockerii sunt numeroşi, la concertele live nu prea“ FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia timişoreană Blackjack repetă de zor pentru un nou recital pe care băieţii îl vor susţine în faţa rockerilor locali, un eveniment care va avea loc vineri, 12 decembrie, de la ora 20.00, la clubul Daos, unde timişorenii sunt invitaţii concertului în cadrul căruia vor mai cânta trupele Bloody Roots (Ungaria) şi Masterpiece (Tribute To Metallica).

Formaţia alcătuită din Geagea (Marias Adrian) – voce, Kretz (Risteiu Robert) – tobe, Adi Niţulescu – bass, Kalin Imbrescu – chitară, Zozo (Papp Zolly) – chitară şi Nagy Levy – tehnic, a pornit la drum iniţial sub un alt nume şi îşi defineşte stilul drept un amalgam de heavy metal, power şi progressive. „Blackjack s-a înfiinţat prin octombrie – noiembrie 2012, dar formula stabilă e completă din luna mai a anului trecut. Iniţial ne-am ales numele de Reset, dar ni l-am schimbat în Blackjack, la sugestia lui Benny J. Morgan, un prieten drag al trupei. Nu ştim dacă aducem ceva nou. Fiecare piesă a noastră sună altfel. Ceea ce cântăm noi e un heavy metal, un pic de power şi un pic de progressive. E rock-ul ăla bun care nu se mai cântă. Ne plac chestii diverse ca Iron Maiden, Metallica, Scorpions sau Whitesnake. E un amalgam. Şi de stiluri, şi de vârste“, spun băieţii care au susţinut deja două concerte în faţa publicului şi care pregătesc – evident – albumul de debut.

Repetiţiile formației sunt cât se poate de creative, iar una din surprizele concertului pe care îl vor susţine vineri o reprezintă o baladă rock numită „Moments in Time” la care, alături de băieţi, apare şi Ina Căpăţână, o studentă la Facultatea de Muzică şi Teatru. „Materialul pentru album e deja aproape gata. La noi nu există lider, ideile apar în echipă. E metoda oldschool de a face piese. Nu e nimic calculat, ceea ce iese e exact cea ce ne place. Aşteptăm feedback-ul publicului şi pregătim şi un videoclip, pe care îl vom realiza alături de cei de la Guerilla Motors din Deta. Pentru piesa Moments in Time, care e o baladă rock, colaborăm cu Ina Căpăţână“, au transmis membrii Blackjack.

Concertul care va avea loc mâine, 12 decembrie, este inclus în turneul „Smici 50th Birthday Tour in Transilvania”. „Smici“, pe numele său adevărat Schmiedl Tamás, este solistul, chitaristul şi compozitorul legendarei trupe de trash Moby Dick din Ungaria. Masterpiece este prima formaţie tribut Metallica din România, care s-a bucurat încă de la început de succes. În anul 2009, trupa a susţinut un turneu în Ungaria, în colaborare cu trupa maghiară Nimfonia (tribut Nirvana).

Revenind la timişorenii de la Blackjack, băieţii cred că rockerii timişoreni ar trebui să participe în număr mai mare la concerte, în loc să comenteze toată ziulica pe Facebook.


„În ceea ce priveşte scena rock timişoreană, credem că lucrurile se îndreaptă spre bine. E o problemă cu publicul, însă. Pe Facebook rockerii sunt numeroşi, la concertele live nu prea. Mulţi stau şi comentează din fotoliu. Ar trebui să comenteze la faţa locului. La concertele din Daos, sunt cam aceeaşi oameni. Mulţi sunt trecuţi de 30 de ani. Cei sub această vârstă nu prea sunt prezenţi. Noi încercăm să transmitem cât mai multe stări de spirit. Nu avem un program de compus. Avem piese la care am lucrat două sau trei luni, iar altele la care am lucrat două sau trei zile“, spun muzicienii. Biletele pentru concertul care va include recitaluri cu Bloody Roots, Masterpiece şi Blackjack costă 25 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.