Timișorenii preferă cozile la ghișee, decât plata comodă prin internet pentru...

Timișorenii preferă cozile la ghișee, decât plata comodă prin internet pentru a-și plăti impozitele. Ce spune șeful direcției fiscale

0
DISTRIBUIȚI

Timişorenii  sunt fanii ghişeelor. Cel puţin asta reiese din statisticile Direcţiei Fiscale a Primăriei Timişoara. Şeful direcţiei, Adrian Bodo, ne-a informat că la nivel local informatizarea nu a produs efectele scontate prin introducerea acestei modalităţi de plată.

Pentru a-şi achita dările, contribuabilii din Timişoara au la dispoziţie cinci ghişee pentru plata impozitelor și taxelor locale la sediul Direcţiei Fiscale a Municipiului Timișoara.


Aceştia mai pot face plăţi şi la oficiile poştale, dar şi pe www.dmft.ro unde pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole pot achita taxe online.

„Doar 10% din plăţile încasate de Direcţia Fiscală vin din viramente de pe internet”, a precizat Bodo. Acestea spune că probabil „e nevoie de mult mai mult timp ca tinerii să se obişnuiască cu sistemul. Procentul mic se leagă şi de faptul că în mare parte platnici sunt vârstnici care cel mai probabil se vor obişnui mai greu cu plăţile online sau deloc”. Astfel, rata plăţilor pe internet va creşte doar în câţiva ani de zile, a estimat Bodo. Acesta a mai spus şi că „circa 35% din plăţi se fac anticipat pentu ca timişorenii să beneficieze de reducerile oferite de Direcţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.