Timişorenii sunt mari amatori de colinde: „dascălul” Ştefan Hruşcă cântă de două...

Timişorenii sunt mari amatori de colinde: „dascălul” Ştefan Hruşcă cântă de două ori în aceeaşi seară

0
DISTRIBUIȚI

„Dascălul de colinde” Ştefan Hruşcă porneşte aproape în fiecare an într-un turneu naţional, care poposeşte şi de această dată la Timişoara. Fiindcă biletele pentru evenimentul programat să se desfăşoare în 18 decembrie, de la ora 20.30, la Operă, sunt aproape epuizate, artistul a luat decizia să mai susţină un recital în oraşul nostru, de la ora 17.30, în aceeaşi locaţie.

Supranumit de poetul George Ţărnea „Dascălul de colinde” sau „Învăţătorul de colinde”, Ştefan Hruşcă este întruchiparea autentică a colindătorului.


An de an, artistul evocă miracolul naşterii Mântuitorului aducând în sufletele publicului mângâierea speranţei şi credinţa în datini şi obiceiuri. Şi cum „a colinda” semnifică şi deplasarea, reiterând simbolic călătoria Regilor Magi, Ştefan Hruşcă va străbate România, cântând colinda stămoşească şi vestind sărbătorile de iarnă.

Ştefan Hruşcă, născut pe 8 decembrie 1957, la Ieud, în Maramureş, este interpret de muzică folk, cunoscut publicului din România mai ales prin colindele sale. A debutat ca artist în anul 1981, la Cenaclul Flacăra. Până în 1984, acesta a susţinut peste o mie de spectacole împreună cu cenaclul. În 1991, s-a stabilit în Toronto, Canada.

Biletele pentru concertele lui Ştefan Hruşcă la Timișoara, costă, în funcție de loc, între 60 și 100 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.