Un erou al Revoluției de la Timișoara va avea în sfârșit un...

Un erou al Revoluției de la Timișoara va avea în sfârșit un bust în oraș. Cum va arăta statuia GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-474023425">

La 25 de ani de la Revoluție, timișoreanul care a strigat prima dată, în gura mare „Jos Ceaușescu!” va avea o statuie de bronz în oraș.

Pe 16 decembrie 1989, poetul Ion Monoran a strigat prima dată, la Timișoara, „Jos Ceaușescu”. Tot el este cel care, într-un gest devenit simbol pentru ce a urmat în timpul evenimentelor de atunci, a oprit tramvaiele în Piața Maria. Aleșii locali sunt chemați să aprobe un proiect de hotărâre prin care, în semn de omagiu, se va aloca suma de 10.000 de euro pentru realizarea bustului revoluționarului. Odată turnat în bronz, bustul va fi amplasat în zona Flora, către podul peste Bega.

PRESSALERT.ro a „tras cu ochiul” în atelierul artistului care, după fotografii ale lui Ion Monoran, i-a realizat deja chipul, în lut.

Artistul care a îmbrățișat proiectul, Aurel Gheorghe Ardeleanu, născut pe 26 aprilie 1936, la Timișoara, este dramatug, prozator și sculptor. Actor important al vieții culturale timișene, el a fost metodist, conservator, inspector și referent cu probleme de artă plastică la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și la Inspectoratul pentru Cultură Timiș vreme de aproape 40 de ani. În acelasi timp este profesor de sculptură la Școala de Arte Timișoara. În calitate de sculptor a realizat o serie de busturi, monumente si statui ale unor personalități bănățene, expuse în spații publice din întreg Banatul.

Foto: Milodrag Konstantinovici

1 COMENTARIU

  1. pe bune numa el merita statuie alti nau fost la revolutie nu var fi rusine sau asta e o politica dea voastra si eu am fost in revolutie si nu am cerut nimic jegurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.