Un nou contract cu finanțare europeană pentru reabilitarea a 25 de blocuri...

Un nou contract cu finanțare europeană pentru reabilitarea a 25 de blocuri cu fonduri europene. Când vor fi demarate lucrările

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a semnat astăzi ultimul contract cu finanțare europeană, din lotul de cinci, pentru reabilitatea termică a unor blocuri din Timișoara cu fonduri europene. La eveniment au luat parte directorul ADR Vest Sorin Maxim și primarul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu a declarat că „acest contract este cel mai consistent din cele pe care le-am semnat. Blocurile sunt situate pe calea Șagului, Liviu Rebreanu, Calea Martirilor, Mareșal Constantin Prezan, Calea Aradului, Take Ionescu, Calea Sever Bocu”.

Nu mai puțin de 25 de blocuri vor fi reabilitate, asta însemnând 908 de apartamente care vor fi reabilitate, termenul de intervenție este de 12 luni, iar valoarea totală a proiectului este de 16.5 milioane de lei din care nouă milioane de lei finanțare nerambursabilă.

Primarul a menționat că „vom trece rapid la organizarea licitației, iar la primăvară când vremea va fi prielnică, sperăm să avem semnate contractele de execuție a lucrărilor.


Aceste proiecte vor aduce și o față nouă municipiului Timișoara pentru că un număr mare de blocuri situate pe artere de mare vizibilitate vor avea o fațetă nouă și încet încet griul acesta apărăstor va fi înlocuit de culori blânde”. Legat de următorul ciclu de finanțare, primăria se va axa pe reabilitarea clădirilor publice cu fonduri europene.

În total cele cinci contracte semnate de Primăria Timișora au o valoare de 43.815.405 milioane de lei, iar finanțarea nerambursabilă este de 24.662.564 de lei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.