Veste excelentă pentru sportul școlar dată la PRESSALERT LIVE de Animona Huțu,...

Veste excelentă pentru sportul școlar dată la PRESSALERT LIVE de Animona Huțu, președintele FR Badminton. Cum s-a dezvoltat spectaculos un proiect început la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Invitată la emisiunea PRESSALERT LIVE, președintele Federației Române de Badminton, timișoreanca Animona Huțu, a dat o veste foarte bună legată de dezvoltarea sportului cu „mingea de pene”, aflat în ascensiune în România. După ce luna trecută Ministerul Educației Naționale anunța că elimină badmintonul din Olimpiada Națională a Sportului Școlar, situația s-a schimbat acum cu 180 de grade.

În ultimii doi ani, de când frâiele federației au fost preluate de Animona Huțu, badmintonul s-a dezvoltat spectaculos. Astfel, dacă în 2013 existau doar 200 de sportivi legitimați, acum sunt aproape patru sute care participă în competițiile oficiale. În condițiile în care în Timișoara, oraș care a dat și anul acesta trei campioni naționali, numărul practicanților, inclusiv amatori, este de peste două sute. Principalul program prin care FR Badminton și-a dezvoltat activitatea în ultimii doi ani a fost Shuttle Time – Badminton în școli.

„Noi am început cu un proiect-pilot în Timișoara. Am găsit rapid primul profesor voluntar. E vorba de Amalia Olariu, întâmplător sau nu, mama campioanelor Sonia și Andra Olariu, a spus că dorește să facă în școală la ea, a găsit prieteni profesori, dornici să facă mișcare cu copii, primii nu au fost profesori de sport, ci de la tehnologie la religie… Am organizat evenimente multiplicatoare de bani, ca să avem echipamente de pornire.


Am pornit cu pași mici, acum programul a ajuns în 126 de școli din 27 de județe. Eu mi-aș dori ca în 2016 să acoperim toate județele, sunt convinsă că dacă vom găsi în Inspectoratele Școlare județene oameni deschiși, e foarte ușor”, a declarat Animona Huțu la PRESSALERT LIVE.

În ciuda progresului mare înregistrat însă, luna trecută apărea informația că Ministerul Educației scoate badmintonul din Olimpiada Națională a Sportului Școlar din cauză că nu acoperă minimul de 33 de județe în care ar trebui să fie practicat de elevi. Până la urmă situația a fost lămurită. „Am primit azi, încă neoficial, unul dintre vicepreședinții Federației de Badminton a primit informația de la inspectorul școlar general din Ministerul Educației că badmintonul rămâne în programul ONSS… Poate e vina noastră că nu l-am ținut în mod direct la curent pe domnul inspector de la Ministerul Educației vizavi de ce facem pe partea de promovare și dezvoltare a badmintonului. Criteriul era 70%, au fost 26 județe, e o creștere de la an la an. Am contactat persoana respectivă, i-am explicat și a înțeles. Protocolul propus se află pe masa ministrului și presupune că inspectorii din județe vor promova acest proiect: Badmintonul în școli”, a precizat Animona Huțu.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.