Viitorii avocați sunt entuziaști și convingători. Vezi cum au pledat studenții de...

Viitorii avocați sunt entuziaști și convingători. Vezi cum au pledat studenții de la facultatea de drept într-un proces dificil

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-213524714">

Studenții de la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest au jucat rolul de avocați la Curtea de Apel Timișoara cu ocazia unui concurs de procese simulate pe ramura Dreptului Penal. Cu această ocazie, participanții au putut să își exerseze abilitățile oratorice și au pus în practică cunoștințele dobândite la cursuri. Totodată au descoperit dacă întrunesc calitățile necesare unui adevărat pledat, lucru ca îi va ajuta să își aleagă viitoarea carieră în acest domeniu.

Cei opt participanţii și-au susținut pleadoariile cu privire la speța primită, cu argumente cât mai solide astfel încât să reușească să convingă completul de judecată (juriul) asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei inculpatului.

Pe scurt, în cazul ales de organizatori este vorba despre doi hoți care au intrat în casa unei bătrâne să fure bani, dar nu au găsit-o singură, ci împreună cu o vecină. Ce doi le-au amenințat pe femei, iar unul dintre inculpați a încercat să o imobilizeze pe una dintre victime, i-a prins gâtul la încheietura cotului și i-a provocat o fractură cervicală. Femeia a decedat pe loc. Se pare că bărbații au furat din locuința bătrânei suma de 2.000 de lei și un inel de aur. Polițiștii i-au identificat după două zile în timp ce încercau să fure bani de la o altă bătrână dându-se drept agenți de asigurări.

Concursul de procese simulate a fost jurizat de un complet de trei judecători compus din avocat conf. dr. Adrian Fanu Moca, avocat lect. univ. dr. Laura Stănilă, şi avocat dr. Ovidiu Sabou. Au participat opt studenți din anii III și IV care au format echipe de câte doi. Câștigătorii locului I au fost Cristina Nicorici și Alexandra Bob, pe locul II s-a clasat Renata Reiss și Andrei Rusu, iar locul III i-a revenit lui Bogdan Popa și lui Bogdan Pop. Cu premiul pentru cel mai bun pledant a plecat acasă Alexandra Bob. La concursul de procese simulate au mai participat Andreev Anatolie și Vlad Rotaru.

Evenimentul a fost organizat de European Law Students’ Association (ELSA), iar cei care s-au clasat pe locul I vor participa la faza națională care se va desfășura în perioada 15-17 mai 2015 la Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.