Zece ani de folk cu Pragu De Sus, aniversaţi cu invitaţi speciali...

Zece ani de folk cu Pragu De Sus, aniversaţi cu invitaţi speciali într-o locaţie care aminteşte de un cămin cultural din vremurile de odinioară

0
DISTRIBUIȚI

Împlinirea a zece ani de activitate a uneia din cele mai cunoscute trupe de folk-rock din Timişoara, Pragu’ De Sus, a fost marcată printr-un concert special care s-a desfăşurat duminică seara la Casa Studenţilor.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor foşti membri ai formaţiei şi de lansarea videoclipului „M-am săturat”. Primul moment special al aniversării a adus-o pe scenă pe Maria Răducanu, care s-a remarcat şi de această dată printr-o voce excepţională şi prin uşurinţa cu care trece din jazz la folclorul românesc, spaniol, grecesc sau rusesc. Deşi prestaţia ei, inclusă în două piese ale timişorenilor, a fost cât se poate de minimalistă, mai apoi, când interpreta a rămas singură pe scenă, după câteva momente prea lungi de acordaj de chitară, publicul a fost răsplătit cu un mini-show Maria Răducanu de nota zece.

Spectacolul a devenit cu adevărat incendiar odată cu prezenţa lui Mircea Vintilă pe scenă. Piesele acestuia au fost aplaudate frenetic de publicul din sală, folk-ul său fiind pe placul celor prezenţi.


Piese de genul Constantin şi Veronica, Pe corso sau Miruna au reuşit să creeze o atmosferă feerică la faţa locului.

Cariera trupei timişorene înființate în 2004 de către Călin Bârcean, Costel Răsuceanu, Marian Draghia și Constantin „Bebe” Borozan a fost evocată printr-o serie de piese mai vechi sau mai noi, incluse pe cele trei materiale discografice ale trupei. Piesele de pe albumul „Decupaj Sonor”, „Ultimul poet” şi „Blocaj” în verde au fost primite cu aplauze sincere de public, iar folk-ul oldschool îmbogăţit pe ici pe colo cu accente rock de aceeaşi factură a fost apreciat de către fanii trupei.

Din păcate, locaţia aleasă pentru aniversarea a celor zece ani de existenţă a formaţiei n-a fost tocmai cea mai potrivită alegere, căci sala „festivă“ a Casei Studenţilor din Timişoara arată de parcă timpul s-ar fi oprit în loc, undeva cu decenii în urmă. Caloriferele de fontă atârnate pe pereţi şi imaginea de cămin cultural din vremurile de odinioară pe care o evocă sala cu pricina au contrastat izbitor cu feeria de lumini prezentă pe scenă.

La faţa locului s-a lansat şi un pachet aniversar, care cuprinde cele trei albume ale trupei alcătuite în prezent din Călin Bârcean, Paul Şufaru, Costel Răsuceanu, Valentin Potra şi Cosmin Bărcean.

Foto: Elisabeth Ochsenfeld

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.