Adi Bărar, unul din cei mai cunoscuţi rockeri ai oraşului, împlineşte azi...

Adi Bărar, unul din cei mai cunoscuţi rockeri ai oraşului, împlineşte azi 55 de ani

0
DISTRIBUIȚI

Muzicianul timişorean Adi Bărar, o figură legendară a rock-ului românesc, al cărui nume se leagă de activitatea trupei Cargo, împlineşte astăzi 55 de ani, ocazie cu care, la fel ca mulţi timişoreni, îi urăm La Mulţi Ani! Adrian Armand Bărar s-a născut în 15 ianuarie la Timişoara şi este fondatorul trupei Cargo. Până în 2012, artistul a organizat nouă ediţii ale evenimentului „Jurnal de bord”, un concert special desfăşurat cu ocazia zilei sale de naştere, fiind singurul muzician din România care, în fiecare an, de ziua lui, în loc să aştepte felicitările fanilor, s-a întâlnit cu ei la o „cântare“.

Anul trecut, formaţia timişoreană Cargo a câştigat premiul de excelenţă în cadrul Media Music Awards, eveniment care s-a desfăşurat la Sibiu.


Premiile au fost acordate, în mod transparent, artiştilor care au avut, în ultimele 12 luni, cele mai difuzate piese la radio şi TV, pe baza statisticilor Media Forest. Premiul de excelenţă le-a fost înmânat celor de la Cargo chiar de către Klaus Iohannis. Trupa Cargo a lansat 10 albume, a avut nenumărate apariții pe compilatii şi a câştigat numeroase premii precum: MTV Music Awards 2004 pentru “Best Rock”, nominalizare la MTV European Music Awards pentru “Best Romanian Act” şi Dublu disc de aur 2004 pentru albumul “Spiritus Sanctus” (2004), MTV Music Awards pentru “Best Rock” (2005), Disc de Aur albumul “XXII” (2008). Componenţa actuală a formaţiei este: Adi Bărar – chitară solo, Adrian Igrişan – voce, Tavi Pilan – tobe, Florin Barbu – chitară bas şi Ionuţ Cârje – clape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.