ALARMANT Aproape o mie de bolnavi internați în unitățile medicale din Timiș,...

ALARMANT Aproape o mie de bolnavi internați în unitățile medicale din Timiș, afectați de infecțiile intraspitalicești, în 2014. În ce spital s-au infectat cei mai mulți pacienți

1
DISTRIBUIȚI

În spitalele din România se întâmplă, uneori, ca pacientul să se interneze cu o afecțiune și să iasă cu două. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Timiș, aproape o mie de bolnavi care au fost internați pe parcursul anului 2014 în unitățile medicale din județul nostru s-au ales cu o infecție intraspitalicească. Cele mai mari probleme sunt întâlnite la Spitalul Județean Timișoara, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în anul precedent.

Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș, ne-a declarat că, în anul 2014, reprezentanții spitalelor din județ au raportat 944 de cazuri de infecții intraspitalicești.


„Sunt mai puține cazuri decât în 2013, când au fost făcute 1.005 raportări. Cele mai multe raportări au fost făcute la Spitalul Județean Timișoara, fiind și cel mai mare din județ”, a precizat Dana Șpac. Potrivit medicului Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, 14 bolnavi au ajuns în unitatea medicală pentru a fi tratați, anul trecut, după ce s-au ales cu o infecție intraspitalicească.

Recent, reprezentanții Spitalului Județean Timișoara au publicat un ghid de supraveghere, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale în unitatea medicală în anul 2015.

1 COMENTARIU

  1. Bineinteles ca se intampla asa ceva ca nu sunt in stare sa curete si sa dezinfecteze spitalele se mai lauda si ca au ramas bani fonduri necheltuiti si pun pacientii sa-si ia medicamente si creme pt escare….cica suntem in anu 2015…..rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.