Aproape 440.000 de timișeni au primit cardurile de sănătate. Ce trebuie să...

Aproape 440.000 de timișeni au primit cardurile de sănătate. Ce trebuie să știe cei care nu au fost găsiți de poștaș acasă

1
DISTRIBUIȚI

Cu câteva zile înainte de 1 februarie, dată la care cardul de sănătate va fi obligatoriu, nu toți asigurații din județul Timiș au intrat în posesia lui. Nu mai puțin de 50.000 de carduri de sănătate au fost returnate Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, după ce poștașii nu i-au găsit acasă pe asigurați ca să le distribuie cardurile. Medicii de familie din județ sunt fermi pe poziții și nu doresc să distribuie cardurile rămase pacienților, pe motiv că nu sunt “funcționari publici”.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Poștei Române, județul Timiș se află pe locul trei în ceea ce privește numărul de carduri de sănătate distribuite, cu peste 438.000 de trimiteri ajunse la destinație.


În Timiș, rata de retur, respectiv diferența dintre cardurile emise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate conform contractului și cardurile returnate Casei Județene de Sănătate Timiș, este de 10,12 %. La nivel național, 93 din 100 de asigurați au intrat în posesia cardului prin intermediul Poștei Române.

Reprezentanții Casei Județene de Sănătate Timiș au anunțat că încă nu știu cum vor distribui cardurile rămase, urmând să-i informeze pe pacienți imediat ce vor lua o decizie în acest sens.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.