ATACUL armat din Franța: Luare de ostatici într-o tipografie. 2 oameni au...

ATACUL armat din Franța: Luare de ostatici într-o tipografie. 2 oameni au murit şi 20 au fost răniţi

0
DISTRIBUIȚI

Fraţii Cherif şi Said Kouachi, suspectaţi în atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo, ar fi autorii unei luări de ostatici care are loc vineri dimineaţă într-o companie din Dammartin-en-Goële, în Seine-et-Marne. Două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

UPDATE 11:00 – Doi morţi şi 20 de răniţi la Dammartin-en-Goële

Doi oameni au murit şi 20 au fost răniţi în schimbul de focuri dintre poliţie şi suspecţii atacului de la Charlie Hebdo, în localitatea Dammartin-en-Goële.

Fraţii Cherif şi Said Kouachi s-ar fi baricadat într-o tipografie, unde ţin ostatice mai multe persoane.

UPDATE 10:57 – Ministrul francez de Interne confirmă o „operaţiune în curs” la Dammartin-en-Goële

„Un dispozitiv de securitate extrem de dens a fost pus în aplicare pe teritoriul departamentului Oise, de la Aisne la Seine-et-Marne. Acesta mobilizează mijloace extrem de importante cu o operaţiune în curs la Dammartin-en-Goële”, a confirmat ministrul francez.

UPDATE 10:30 – Luare de ostatici la nord de Paris

O luare de ostatici era în desfăşurare vineri dimineaţa într-o întreprindere, la nord-est de Paris, în urma unui schimb de focuri de armă şi unei curse de urmărire a doi bărbaţi înarmaţi care ar putea fi fraţii acuzaţi de atentatul de la Charlie Hebdo, afirmă surse concordante.

Numărul de persoane luate ostatice în această localitate, Dammartin-en-Goële, nu putea fi precizat imediat, a adăugat o sursă apropiată de dosar.

UPDATE 10:23 – Doi indivizi care ar putea fi fraţii Kouachi au furat o maşină în Oise

O maşină a fost furată la Montagny-Sainte-Félicité (Oise) în jurul orei 08.40 (09.40 ora României) de doi indivizi cu semnalmentele fraţilor Kouachi, suspectaţi că sunt autorii atentatului de la Charlie Hebdo, relatează RTL.fr.

Câteva minute mai târziu, un schimb de focuri a avut loc în Seine-et-Marne, în dretul Dammartin-en-Goële, în apropiere de zona unde au loc operaţiunile de căutare a fraţilor Cherif şi Said Kouachi.


Mai mulţi bărbaţi aflaţi la bordul unei maşini au tras în forţele de ordine.

Un martor ocular, care lucrează în zona industrială din Dammartin-en-Goële a auzit focuri de armă: „Lucrez la depozitul Kuehne Nagel din zona industrială. În urmă cu aproximativ o jumătate de oră am auzit focuri de armă şi în cinci minute era prezentă toată securitate, elicopoterele poliţiei. Ni s-a interzis să ne apropiem de ferestre şi trebuie să rămânem în interiorul depozitului. Nu mai este nicio mişcare nici nu se intră, nici nu se iese”.

Întreaga comună este încercuită de forţele de ordine cu elicoptere care survolează zona, precum şi echipe ale GIGN şi RAID care sunt mobilizate la faţa locului. Jandarmeria le-a cerut persoanelor din zonă să nu iasă din locuinţe.

UPDATE 09:35 – Căutarea celor doi terorişti a intrat în cea de-a treia zi. Conform jurnalistului Guillaume Debre, principala teamă a autorităţilor este că cei doi suspecţi ar putea să ajungă la graniţa cu Belgia şi ar putea ieşi din ţară.

În jurul orei 07.00 GMT (09.00 ora României), mai multe camionete ale Brigăzii de căutare şi intervenţie (BRI) a poliţiei judiciare au ajuns în zona Picardie, situată la 80 de kilometri nord-est de Paris, unde se concentrează căutările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.