Au început REDUCERILE la ski în Austria. Care sunt preţurile pentru cele...

Au început REDUCERILE la ski în Austria. Care sunt preţurile pentru cele mai frumoase staţiuni FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Pentru iubitorii de ski din România, vacanța de iarnă a devenit sinonimă cu Austria. Pârtii mai bune, calitate direct proporțională cu prețurile, acestea fiind, de multe ori, mult mai scăzute decât prețurile de acasă, mai ales în perioada reducerilor.  În plus, Austria oferă distracție pe toate gusturile: pârtii pentru începători și avansați, ape termale pentru cei care se tem de sportul alb, cafenele și restaurante cu mâncare tradițională austriacă. Chiar și micuțele sate idilice sunt pline de viață și își așteaptă oaspeții cu hoteluri de 5 stele sau cabane din lemn cu șemineu. Oferte bune puteţi obţine atât de la agenţiile de turism din Timişoara, cât şi de ps site-urile de profil austriece.
Prețurile sunt, evident, în funcție de ofertă: feeria de iarnă din ianuarie în  Tirol, unde zona schiabilă Spieljoch din Fügen oferă distracţii de iarnă care se adresează mai ales familiilor şi începătorilor, costa 446 de euro pentru 7 nopţi cazare, 6 zile abonament de schi,  două ore la complexul termal Erlebnistherme Zillertal  și transport  în comun gratuit.
Ceva mai mult (480 euro) vă costă dacă alegeţi Sölden in Tirol, o stațiune care oferă posibilitatea de a schia pe 3 piscuri peste 3.000m altitudine, numite și BIG3. După o zi plină de adrenalină pe pârtii vă puteți relaxa câteva ore în singurul complex termal din Tirol, Aqua Dome.  Sunt incluse 5 nopți de cazare, 4 zile de abonament la schi și trei ore la ape termale.
Dacă alegeți însoritul sud, trebuie să țineți cont de faptul că în Kaernten prețurile diferă foarte mult în funcție de sezon. Astfel, în plin sezon, (1-6 ianuarie și 25 ianuarie-14 martie),  o zi pe pistă costă 44 de euro, în timp ce prețul scade considerabil dacă schiați în afară sezonului (6-31 Decembrie și 22-28 Martie). Avantajul de a schia în afara sezonului nu este numai prețul, ci și faptul că pârtiile sunt mult mai aerisite iar școlile de schi (care de obicei pun frână entuziasmului schiorilor pentru a face loc învățăceilor) sunt mai puțin aglomerate.


În plus, indiferent de sezon, chiar dacă iarna nu este așa cum ne-am dori,  austriecii au grijă ca zăpada artificială să nu țină turiștii departe de piste.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.