Bogdan Budai, călător prin Europa cu tricolorul la mână, a dezvăluit la...

Bogdan Budai, călător prin Europa cu tricolorul la mână, a dezvăluit la PRESSALERT LIVE cum poţi vedea lumea fără bani VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

A preferat să evadeze din cotidian, să renunțe la viața secolului vitezei și să nu se închine în fața banului. Vorbim despre Bogdan Budai, tânărul de 24 de ani care, după ce a străbătut țara în lung și în lat cu autostopul, a călătorit prin 10 țări din Europa în doar un an de zile, iar în total a cheltuit doar 300 de euro. Bogdan Budai a fost prezent în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE difuzată din studioul HDV, unde și-a spus povestea.

Tânărul nu a fost mirat în legătură cu cel mai important eveniment din acest moment –  arestarea șefilor Poliției Timiș și a spus că în România mulți oameni acceptă șpagă pentru că tot sistemul nu e în regulă. „Fiind obișnuit cu România, nimic nu mă mai miră. Astfel de știri doar mă bucură pentru că se ia atitudine. Mi se confirmă anumite temeri că există mulți oameni care acceptă șpagă, dar puțin îmi crește încrederea în sistemul judiciar decât în cel al poliției. Oamenii riscă pentru că e vorba de frică. Frica de a-și pierde cariera, funcția”, a spus tânărul.

Ca să evadeze din lumea robotizată și rece din ziua de astăzi, Bogdan Budai a plecat în lume. „După ce am terminat facultatea și lucrând într-o multifuncțională am cunoscut trei persoane diferite care simțeau că am spirit de călător și mi-au arătat că se poate călători alternativ. Într-o zi de luni am trimis cinci e-mailuri în Ungaria, iar în două ore am primit răspunsul. La sfârșitul lunii mi-am dat demisia și am plecat în lume ”.

A plecat la începutul anului 2013 fără să fi văzut altă țară în afară de România și a ajuns în Ungaria, Croația, Slovenia, Italia, Franța, Spania, Potugalia, Anglia, Germania și Austria unde a lucrat ca să primească cazare și mânare.


I-au plăcut toate job-urile și a învățat să mulgă vaci sau să facă surfing.

„Există anumite site-uri pe Internet unde unde găsești gazde care au nevoie de ajutor în gospodăria casei, iar în loc de bani îți oferă cazare și masă. În ceea ce privește transportul, am călătorit cu autostopul. Am lucrat cot la cot cu gazda, am creat o grădină, am îngrijit o grădină, am lucrat într-un hostel, am făcut picturi sau am renovat case și clădiri. Cu cei 300 de euro mi-am luat mâncare când făceam autostopul”, a mai spus Bogdan.

Tânărul călător nu se oprește aici și are un plan pentru următoarea perioadă. „ Nu mă atrage să mă angajez într-o mulținațională. Voi iniția un proiect caritabil și voi călători 12 luni în 12 țări. Înainte de asta voi strânge anumite fonduri pe un site internațional, bani pe care îi voi împărți egal pentru fiecare țară și vor fi ca un fond de rezervă dacă nu am ce mânca. Dacă nu îi cheltui, îi voi dona pentru anumite asociații care se ocupă cu oamenii străzii, dependenții de droguri sau orfani”, a explicat în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE Bogdan Budai.

Cu tricolorul la mână, ca să nu își uite originile, acesta va continua să călătorească și să îi determine pe oameni să călătorească pentru că pentru el fericirea înseamnă să faci ceea ce îți place, iar peste 20 de ani, Bogdan Budai se vede într-o casă construită în întregime de el. „Peste 20 de ani mă văd într-o casă construită cu mâinile astea, cu o grădină construită cu mâinile astea și sper să am un ONG. Sper ca în 20 de ani să nu tai România de pe lista țărilor în care mi-ar plăcea să locuiesc. Mi-aș dori să stau în România dacă lucrurile se vor schimba”, a concluzionat tânărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.