Bolnavii internați la Spitalul Județean Timișoara, încurajați să spună dacă au fost...

Bolnavii internați la Spitalul Județean Timișoara, încurajați să spună dacă au fost puși să cumpere medicamente sau materiale sanitare. Ce măsură vrea să ia conducerea unității medicale

2
DISTRIBUIȚI

Pacienții din vestul țării care ajung să fie internați la Spitalul Județean Timișoara nu ar mai trebui să scoată niciun leu din buzunar pentru a cumpăra medicamente și materiale sanitare pe perioada cât sunt spitalizați. Mai ales că în România actul medical ar trebui să fie gratuit, iar recent, Casa Județeană de Sănătate Timiș a anunțat că a suplimentat fondurile unităților medicale din județ tocmai pentru ca pacienții să nu mai plătească nimic pe perioada cât sunt internați.

Pentru a fi convins că pacienții nu sunt puși să cumpere medicamente și materiale sanitare, Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, se gândește să ia o măsură inedită.


„Cred că vom introduce o anexă prin care vrem să vedem dacă pacientul cumpără sau nu ceva cât este spitalizat. La externare, pe foaia de observație va fi notat acest lucru. N-ar mai trebui să auzim că pacientul trebuie să cumpere ceva în spital. Cel puțin teoretic nu ar mai trebui, să sperăm că și practic se va întâmpla acest lucru”, explică managerul celui mai mare spital din vestul țării.

Mai mult, Marius Craina spune că a trimis adrese în toate secțiile unității medicale, înainte de a începe licitațiile pentru achiziționarea de medicamente. „Am trimis adrese pe toate secțiile prin care i-am informat pe medici cu privire la lista de medicamente care intră în licitație și le-am transmis că, pe lângă această listă, dacă mai doresc alte medicamente să fie incluse, să le scrie ca să le băgăm în licitație, să nu mai ajungem după licitație să spunem că ne trebuie un anumit medicament”, mai precizează Marius Craina.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.