„Câta pesce” de la cap se împute

„Câta pesce” de la cap se împute

1
DISTRIBUIȚI

Supranumit şi „câta pesce” printre ziarişti, politicieni şi cunoscuţi, şeful consiliului judeţean, Titu Bojin, este personajul principal al anchetelor care au zguduit din temelii administraţia judeţeană, direcţia apelor şi, recent, inspectoratul de poliţiei. Bojin este în tot şi în toate. Rezistent ca un peşte care înoată împotriva valului, pesedistul a reuşit să se menţină la conducerea Direcţiei Apelor Banat, cu sprijinul pedeliştilor, în epoca Boc şi să îşi dezvolte sfera de influenţă, în special în mediul rural, de unde a obţinut, ulterior, susţinerea pentru câştigarea preşedinţiei PSD Timiş. Bănăţean neaoş, Bojin a avut întodeauna glumele la el, a mimat o naivitate de om de la ţară şi şi-a păstrat graiul, chiar şi atunci când a apărut la cele mai importante posturi de ştiri. Mereu purtând masca omului simplu, gospodar, care vrea să facă politică pentru timişeni, Bojin este de fapt politicianul tipic şcolii comuniste.


Modest până în măduva oaselor, sincer până la prostie, preşedintele consiliului judeţean ascundea de fapt dorinţe faraonice, se vedea stăpânul unui judeţ, având primari, poliţişti, oameni de afaceri, politicieni din toate partidele la cheremul său.

Cine este acum liber şi cine a ajuns în spatele gratiilor? Cel puţin deocamdată, pesedistul se bucură de aer curat, conduce în continuare administraţia judeţeană, în timp ce pionii (sau complicii) săi trec prin focurile iadului. E greu de crezut, având în vedere detaliile care apar, că această situaţie va mai dura mult, indiferent de ajutorul pe care s-ar oferi Bojin să îl ofere anchetatorilor pentru a-i înfunda pe cei care se află după gratii tocmai din cauza acţiunilor lui, şi că acest peşte, numit autoritate a statului, care s-a împuţit de la cap, va reuşi să îşi facă în continuare metehnele, când ştie că poate fi prins „în undiţa” DNA-ului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.