Cazare și mâncare mai ieftine în cea mai atractivă stațiune de ski...

Cazare și mâncare mai ieftine în cea mai atractivă stațiune de ski din Serbia. Cât îi costă pe timișoreni o vacanță de neuitat peste graniță GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Bănățenii au găsit muntele ideal pentru ski, și nu mai e nevoie să plece până în Austria ca să schieze bine. Stațiunea montană Kopaonic, din Serbia, aflată la nici 400 de kilometri distanță de Timișoara, a devenit mai nou „Mecca schiorilor bănățeni”. Timișorenii care au fost în cea mai celebră stațiune montană din Serbia spun că este alternativa la raiul pârtiilor de schi din Austria. ”Este mai ieftin, mai aproape, iar condiţiile sunt excepţionale”, explică unul din ei. Staţiunea se află situată la 290 de kilometri de capitala Serbiei, Belgrad, şi 370 de kilometri faţă de Timişoara, capitala Banatului. Cea mai importantă staţiune de schi din Serbia, Kopaonik a devenit un loc din ce în ce mai căutat de turiştii din vestul României.

Zeci de kilometri de pârtii

În stațiune funcționează opt telescaune şi 13 teleschiuri care, în total, pot transporta 33.000 de schiori pe oră. Staţiunea sârbească are în total 55 de kilometri de pârtii pentru schi alpin, la care se adaugă 18 kilometri de pârtie pentru schi fond. Pârtia “Malo Jezero” este dotată cu nocturnă.

_i57912

Din iarna 2012/2013 la Kopaonik s-au montat sisteme de înzăpezire suplimentare, astfel că aproximativ 70% din traseele de schi sunt acoperite cu zăpadă artificială. Sistemul existent este modernizat și acoperă pârtiile: Karaman greben, Marine vode, Mali Karaman, Kneževske bare, traseele de legătură de la Kneževska bara până la  Duboka, Krčmar, Dolina sportova, două pârtii noi Krst și Sunčana dolina. Toate acestea cumulază alți 20 de km de pârtii nou înzăpezite. Trei pârtii sunt în conformitate cu standardele FIS pentru slalom, slalom uriaș, super slalom și coborâre.

Pe lângă schi, vizitatorii Kopaonik pot face patina sau se pot da cu săniile. Amatorii de snowmobil au și ei loc. Imagini live din stațiune puteți vedea aici.

Cazare ieftină

Kopaonik dispune de potențial natural unic având aproximativ 200 de zile însorite și în jur de 160 de zile cu zăpadă pe an. Cazările pe Kopaonik sunt amplasate în trei locații: Brzeće, Ravni Kopaonik și Stațiunea de vacanță – Treska. În fiecare dintre ele,  tipul de cazare este reprezentat de hoteluri și apartamente sau apart-hoteluri. Cea mai atractivă locație este cu siguranță Ravni Kopaonik, ca urmare a apropierii de pârtiile de schi și totodată cea mai mare capacitate.

Stațiunea Kopaonik este mai ieftină decât Austria, iar condiţiile de cazare sunt deosebite, incomparabil mai bune comparative cu cele din România.


Prețurile de cazare pentru șapte nopți încep de la 125 de euro, în regim de două stele plus.

Stațiunea pentru iarnă și vară

Teleschiul  pentru patru persoane “Vȃrful Pancic“, este funcțional tot timpul anului. Dacă iarna pe lângă schiori şi snowbord-eri, transportă şi vizitatorii stațiunii care nu practică sporturile de iarnă ci doar privesc panoramalocului, vara, lucrurile se schimbă.

Din iulie 2012, telecabina a fost echipată cu suporturi pentru transportul bicicletelor, toate acestea în vederea construcției primului centru de biciclete din Serbia. Pasionații pot practica mountain-bike. ( Sursa foto: Kopaonik-online, Ski-resorts.findbest)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.