Centura de Sud a Timișoarei, cuprinsă în Master Planul General de Transport....

Centura de Sud a Timișoarei, cuprinsă în Master Planul General de Transport. Ministrul Sorin Grindeanu anunță detalii cheie

7
DISTRIBUIȚI

Folosit ca instrument numai bun de întărâtare a timişorenilor împotriva candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, subiectul centurii de Sud a Timişoarei a redevenit de actualitate în urbea de pe Bega.

La aflarea veştii că lucrările la mult doritul obiectiv ar putea începe abia din anul 2017, primarul Nicolae Robu anunţa că va organiza un protest unde speră să ia parte nu mai puţin de 20.000 de timişoreni. În acest sens, ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, a făcut o interpelare la Ministerul Transporturilor.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul acestei săptămâni, Grindeanu a spus că “acest proiect se află în Scenariul de Referință al Masterplanului General de Transport, ceea ce înseamnă că finanțarea acestuia este asigurată din Fondul de Coeziune. Pentru anul 2015, sursa de finanțare a proiectului de infrastructură asupra căruia se face referire provine, în proporție de 85%, din fonduri europene, statul completând restul de 15% din valoarea acestuia. CNADNR a derulat contractul «Asistenţă Tehnică pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, Proiectului Tehnic, Detaliilor de Execuţie şi Documentaţiei de Atribuire pentru variantele de ocolire Bârlad şi Timişoara Sud».


Acest contract a fost finalizat în data de 28.10.2011, prin elaborarea: studiului de Fezabilitate, a proiectului tehnic pentru relocare/protejare utilităţi la nivel de detalii de execuţie, a proiectului Tehnic la nivel de Detalii de Execuţie, a obiectivul de investiţii varianta de ocolire Timişoara Sud a fost avizat în cadrul CTE – MT în data de 19.11.2012”.

Investiţia are o valoare de 425.018.570 lei, fără TVA, iar durata de realizare a centurii care va avea lungimea de 25,69 km este de 36 de luni.

Raspuns Interpelare 14.01.2015

7 COMENTARII

  1. oare nu ar fi benefic pentru Timisoara , ca in paralel cu CENTURA SUD sa fie facuta legatura intre calea ferata Timisoara- lugoj si Timisoara -Buzias, astfel se poate dezafecta rapid linia care traverseaza orasul….!?!

  2. E clar ca undeva minciuna este mare, manipularea si mai mare… Prea ca la țara, Studiu făcut in 2011, finalizat in 2012, scrie negru pe alb ca trebuie dispoziție de guvern!!!!

  3. Toată TIMISOARA spune ca guvernul PSD si parlamentarii PSD- ca fiind la putere, au posibilitatea sa deblocheze situația – sta in pixul lor sa semneze, sa ia hotărâri si sa dea dispoziții! Guvernul anterior a făcut studii, a aprobat studiile, IAR PSD-ul NU VREA SA FACĂ NIMIC PENTRU TIMISOARA !!! Decât sa MINTA, MANIPULEZE, CĂPUȘEZE IN TOATE INSTITUȚIILE, SA DESCONSIDERE TOT CE ESTE NORMAL SI UMAN, psd-ul mai bine renunța la metehnele comuniste.

  4. Se pare ca d-nul Ion vede numai comunisti in fata ochilor, aici este o problema serioasa nu vrajeala de campanie electorala. D-nul Robu este cel mai in masura s-a dee un raspuns Timisorenilor…..de ce nu a-u facut hotii din P.D.L? CRED CA TREBUIE S-A NE RASPUNDA SEFUL CLANULUI DE HOTI BASESCU.

  5. Dupa declaratiile din luna Octombrie, de cand au trecut 3 luni in loc de cele 10 zile promise, a aparut din nou Sorin Grindeanu sa ne spuna ca e „prinsa” si ca se face imediat. Pai Sorin Grindeanu nu vorbeste cu Ioan Rus, ca doar sunt colegi de partid si de Guvern?!
    De ce Ioan Rus spune ca nu se face nimic la centura in anii 2015-2016-2017?!

    Cine stie mai bine cum sta treaba prin ograda proprie? Ministrul Transporturilo (Ioan Rus) sau ministrul comunicatiilor (Sorin Grindeanu)?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.