Cine sunt „martorii suprarealişti” pe care Tribunalul Timiş îi va audia în...

Cine sunt „martorii suprarealişti” pe care Tribunalul Timiş îi va audia în dosarul împuşcăturilor dintre interlopi de la stadionul „Dan Păltinişanu”

3
DISTRIBUIȚI

La Tribunalul Timiş a fost, astăzi, un nou termen în dosarul în care Ciprian Dăscălescu a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat în dosarul împuşcăturilor de la stadionul „Dan Păltinişanu”.  Vă reamintim că în maşina interlopului Marius Calafeteanu au fost trase trei gloanţe cu un pistol, ulterior Dăscălescu fiind arestat la domiciliu. Deşi Adrian Taloş, care a fost în maşină, a recunoscut că el este cel care a tras cu pistolul, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara l-a acuzat pe Dăscălescu că a tras cu arma, bazându-se pe declaraţiile lui Calafeteanu şi Valer Pocovnicu.

Instanţa a pus în discuţie solicitarea apărării de a fi audiaţi Adrian Taloş, care a fost în maşină, Florin Moisa, zis „Duşco”, care a fost martor la incident şi a altor două persoane care au auzit o discuţie a lui Calafeteanu. Avocatul Andrei Sas, apărătorul lui Calafeteanu a cerut respingerea audierii acestor martori pe motiv că „Moisa are o relaţie de duşmănie cu Valer Pocovnicu. Există un incident violent ulterior incidentului de la stadion. Nu cred că a fost în mod întâmplător acolo. Nu cred că au apărut aşa, după şase – şapte luni, martori care au auzit ce s-a discutat la o pizzerie, la masa de lângă. Taloş putea fi audiat în faza de urmărire penală şi mă întreb dacă nu cumva vrea să-şi ajute prietenul care e cu un picior în groapă. Sunt martori suprarealişti şi tendenţioşi”.

Procurorul de şedinţă s-a declarat de acord cu audierea lui „Duşco”, dar s-a opus audierii lui Taloş pe motiv că „este suspect într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru nedenunţare şi favorizarea infractorului deoarece a făcut acea declaraţie că el este autorul faptei”. 

În replică, avocata Alina Giurcă, apărătoarea lui Dăscălescu, a susţinut că „este important să-l audiaţi pe Duşco deoarece apare şi în interceptărila care sunt la dosar că a fost acolo.


O spune Boncu. Şi mai spune că trebuie să se aibă grijă, iar apoi Moisă e bătut la priveghiul mamei lui cu parii. Nicio minte bolnavă nu poate să conceapă să fie bătut lângă sicriu să aibă copci din doi în doi centimetri. Taloş este un martor important pentru că a fost în maşină. Încă de la primele audieri, din prima noapte, am spus că Taloş este cel care a tras cu pistolul, dar nimeni nu a vrut să audă acest lucru. Când am spus că vrem să fie audiat în dosar s-a făcut repede rechizitoriul şi s-a trimis în instanţă. Taloş a recunoscut că el este cel care a tras cu arma. Nu putem să-l judecăm pe Dăscălescu doar oe declaraţiile părţilor vătămate. E greu de crezut că Taloş îşi asumă să fie acuzat de o faptă de tentativă de omor doar că-l ştie pe Dăscălescu”.

Tribunalul Timiş a admis audierea, la următorul termen, a lui Taloş, Moisă şi a lui Cătălin Culici considerându-se că „declaraţiile acestora sunt utile, pertinente şi concludente, având în vedere că Taloş a fost în maşina din care s-a tras, Moisă a fost martor ocular, iar Culici a auzit discuţia dintre părţile vătămate”.  Instanţa a respins efectuarea unei noi expertize pentru a fi analizat tricoul purtat de Dăscălescu la momentul incidentului.

3 COMENTARII

  1. Sifioanele orasului si oamenii serviciului de incestigatii criminale Timis ; BONCU LUCIANA, POPOVNICU VALERIA , CALAFETEANA MAREANA SI TARZANUCA , dupa ce ia tavalit Dascalescu pe unde ia prins si ia umilit au hotarat sa il lege pe declaratii mincinoase si dosare fabricate cu ajutorul procurorului de caz TRION MARIUS SI Serviciul de incestigatii criminale !

    http://www.baieti-buni-din-timisoara.blogspot.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.