Consilierii locali Adrian Orza şi Sandu Ştefan, SCEPTICI cu privire la proiectele...

Consilierii locali Adrian Orza şi Sandu Ştefan, SCEPTICI cu privire la proiectele lui Nicolae Robu pe 2015. Cum au „demolat” subpasajul din Piaţa Victoriei, la PRESSALERT LIVE

0
DISTRIBUIȚI

Anunţate sub formă de listă, pe Facebook, în faţa întregii ţări, înainte de a fi discutate cu aleşii din Consiliul Local Timișoara, care trebuie să dea girul bugetului pentru anul 2015, planurile primarului Nicolae Robu pentru anul curent au fost analizate de consilierii locali Sandu Ştefan de la PNL şi Adrian Orza, independent, prezenţi în studioul HDV, alături de moderatorul Dragoş Boţa, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Legat de amenjarea subpasajului rutier de la Piaţa Victoriei, Orza a comentat că „există un studiu legat de costuri. La vremea la care se discuta subpasajul s-a discutat cu cei mai importanţi arhitecţi. Aceştia şi-au arătat îndoiala, spunând că cele mai importante clădiri de acolo sunt construite pe anumiţi piloni care trebuie să rămănă nemişcaţi. Se punea discuţia cât de mult pot fi afectate aceste clădiri din faţa Operei. (… ) De aceea aş fi sceptic în a demara un proiect de genul acesta, dar dacă actuala administraţie doreşte să pornească acest proiect şi va primi girul CLT…” .

Ştefan a comentat că „avem o experienţă negativă în ultimii ani cu proiecte care s-au pus în practică de actuala administraţie, cum ar fi pistele de biciclete.


Sunt foarte multe situaţii când proiectul ajunge într-un anumit stadiu, eşti obiligat să îl pui în operă chiar dacă oamenii din jurul tău îţi sesizează anumite aspecte. Mi-am dorit şi cred că era benefică ca o discuţie privind pasajul să fie purtată cu oameni din cadrul Politehnicii noastre, sunt oameni la Facultatea de Construcții care se pricep, și trăiesc în orașul ăsta. (…) În schiţa care a apărut în presă apar două benzi de circulaţie care pleacă din zona Lucian Blaga, stradă care e inclusă în reabilitarea centrului istoric şi devine pietonală. Mie asta îmi denotă lipsa de preocupare”.

Nici cu privire la alte proiecte, precum construirea unui pod peste Bega, demararea lucrărilor la subpasaului Popa Șapcă și Jiul sau amenajarea unei parcări supraetajate în spatele magazinului Bega, consilierii nu au fost încrezători, spunând că nu pot comenta câte vor fi începute sau finalizate în acest an, neştiind despre ce costuri este vorba.

Atmosfera s-a destins la discuţiile privind jocurile de lumini de pe Bega. În vreme ce Adrian Orza s-a arătat uimit de obsesia edilului cu privire la proiect, Ştefan Sandu a comentat că „sunt covins că pot exista pesisagişti care să facă un lucru minunat pe Bega. Marele meu semn de întrebare este cum vom face să funcţioneze toate în paralel şi sporturile nautice, şi turism, şi agrement”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.