Contractarea unui operator pentru spaţiile verzi din Timişoara, în pas de melc....

Contractarea unui operator pentru spaţiile verzi din Timişoara, în pas de melc. În ce stadiu se află demersurile făcute de primărie

0
DISTRIBUIȚI

Decisă cu ceartă în plenul Consiliului Local de la finele lunii octombrie 2014, licitaţia pentru contractarea serviciilor de gestionare a spaţiilor verzi din urbea de pe Bega este tot în curs de efectuare.

Modalitatea de atribuire a serviciilor de administrare a domeniului public și privat pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi, parcurilor, scuarurilor, a spațiilor verzi și a sistemelor de irigare, întreținerea și amenajarea locurilor de joacă pentru copii și a canisitelor și refacerea spațiilor verzi în urma intervențiilor edilitare – gospodărești a fost supusă la vot la finele lunii octombrie, după ce subiectul a strânit multă vâlvă la nivel local, politicienii şi cetăţenii fiind nemulţumiţi că parcurile din Timişoara nu mai sunt întreţinute, iar aspectul de paragină începe să facă parte din peisaj.

Practic, aleșii au avut patru opțiuni: gestiune directă sau indirectă în baza ordonanțelor 71 și 51, negociere directă, adică gestiune delegată, și gestiune indirectă prin licitație.


Modalitatea de atribuire a contractelor aleasă a fost licitaţia, asta deşi mai multă vreme primăria a dorit ca societatea municipalităţii Horticultura să efectueze lucrările la tarifele derizorii percepute de firma Rogera, care aparţine şefului de cabinet al sentatorului PNL Ben-Oni Ardelean.

Nici debutul anului 2015 nu pare să aducă veşti bune în legătură cu spaţiile verzi. Purtătorul de cuvânt al primăriei, Alina Pintilie, ne-a declarat că „toată documentaţia pentru realizarea licitaţeii a fost elaborată şi semnată, iar acum va fi trimisă către Biroul de Achiziţii pentru continuarea demersurilor legale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.