Cosmonautul Dumitru Prunariu, la Universitatea de Vest din Timișoara: „Am văzut lumea...

Cosmonautul Dumitru Prunariu, la Universitatea de Vest din Timișoara: „Am văzut lumea altfel după ce am zburat în spațiul cosmic”. Ce le recomandă tinerilor ca să reușească în carieră

0
DISTRIBUIȚI

Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, s-a întâlnit, astăzi, cu zeci de studenți de la Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest din Timișoara, cărora le-a vorbit despre cum pot reuși în carieră, dar și despre experiența trăită în Cosmos.

Astfel, Dumitru Prunariu le-a spus studenților că percepe lumea mai diferit. „Am văzut lumea altfel după ce am zburat în spațiul cosmic. Am înțeles fizic ce reprezintă globul terestru și am perceput cu simțurile mele ce reprezintă el în Univers. Practic, era un pietroi mare de tot care se învârtea sub mine în spațiul cosmic, cu o putere enormă, dar Pământul este un corp ceresc ca oricare altul. Un astfel de zbor îți oferă șansa să vezi lucrurile din exteriorul Pământului”, a povestit Dumitru Prunariu.

Cosmonautul român le-a transmis tinerilor că este important pentru a reuși să aibă o carieră de succes să realizeze care este jobul în care pot să exceleze.


„Trebuie să clarifici în ce vrei să fi mai bun, iar apoi să te gândeti dacă și poți să faci asta. Apoi, trebuie făcut un plan pentru a ne construi cariera, nu să așteptăm să vedem ce pică. De asemenea, trebuie setate niște obiective și să faci absolut tot ce este necesar pentru a le atinge”, a explicat Dumitru Prunariu.

Întrebat la finalul întâlnirii cu studenții de către jurnaliști când crede că va reuși un alt român să zboare în Cosmos, Dumitru Prunariu a adăugat că „este important să vedem când va reuși un alt român să facă asta. Suntem membrii Agenției Spațiale Europene de trei ani, deci avem posibilitatea oficial să participăm la noile selecții de candidați astronauți, doar că va trebui să avem puțin mai multă răbdare”. Dumitru Prunariu a mai ținut să precizeze faptul că, în acest moment, industria spațială le poate oferi șanse mari tinerilor, pentru că este în dezvoltare. „În calitate de membrii ai Agenției Spațiale Europene, România are la dispoziție aproximativ un milion de euro, bani dedicați exclusiv experimentelor românești propuse pentru spațiul cosmic în folosul instituțiilor românești. De asemenea, vom putea participa industrial la construirea viitoarei rachete purtătoare Ariane 6”, a conchis Dumitru Prunariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.