CUTREMURĂTOR Cadavru ţinut două ore pe holurile spitalului judeţean. Ce procedură controversată...

CUTREMURĂTOR Cadavru ţinut două ore pe holurile spitalului judeţean. Ce procedură controversată are conducerea pentru pacienţii decedaţi

8
DISTRIBUIȚI

Situație incredibilă la spitalul județean, prezentată de o timișoreancă. Aceasta a fost nevoită să-și plângă un membru al familiei, care a murit în urmă cu două zile în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara, pe holul clinicii. Totul după ce cadavrul a fost scos pe coridor și acoperit cu un cearșaf. „Dacă mori în Spitalul Județean din Timișoara, ești scos pe coridor și lăsat acolo, ca un sac de cartofi, să zaci cu orele! Mi se pare inuman și absolut împotriva deontologiei medicale! Vreau să văd și eu procedura în care scrie că morții se scot pe coridoare și se lasă acolo. E înjositor pentru familie să ne jelim bunica pe hol, în timp ce ea zace pe jos! Trăim ca să ne umilească medicii care ar trebui să ne aline durerea”, a scris timișoreanca revoltată pe Facebook.

Contactat telefonic, Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că așa ceva nu are cum să se întâmple în instituția pe care o conduce, dar a recunoscut că, în cazul în care un pacient moare în spital, cadavrul acestuia nu poate fi mutat din secție pentru câteva ore.


„Nici vorbă de așa ceva. Este adevărat, cadavrul nu poate fi dus la morgă imediat, ci rămâne câteva ore pe secție, așa este procedura. E mai neplăcut pentru pacienții care sunt internați în salonul în care moare cineva”, a precizat Marius Craina.

Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt al Spitalul Județean Timișoara și asistent pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, ne-a spus că nu știe să se fi întâmplat așa ceva, dar că este posibil. „Potrivit legii, cadavrele rămân în secție două ore, după ce este declarat decesul, apoi sunt coborâte în morgă. Cadavrul rămâne în pat, acoperit, și se pune un paravan. În situații disperate, când sunt mulți pacienți în urgență care trebuie internați pe ATI și e nevoie urgent de un pat, e posibil ca un cadavru să stea afară pe targă cele două ore. Oricum, accesul pe secția ATI e limitat, nu trece oricine pe aici. E posibil să se fi întâmplat, o să verific”, a precizat Dan Ilincariu.

8 COMENTARII

  1. pai da, cum sa nu. sa tina alti oameni care sunt in stare grava la usa, sa mai astepte. daca au noroc sa nu moara, poate au sanse sa ajunga pe terapie.
    acolo locurile sunt limitate si sectia este plina, fiecare loc ce poate fi folosit poate insemna un om salvat.
    nu mai fiti asa grabiti in a judeca.
    in mod sigur daca voi aveti pe cineva in stare grava nu v-ar conveni ca nu sunt locuri pe terapie din cauza ca sunt tinuti acolo foarte multi oameni in stare terminala si fara sanse, doar pentru ca uneori membrii familiei nu pot judeca si nu isi dau seama cum ii chinuie pe bietii oameni, sau pt ca cei din urgenta ii intubeaza pe toti care nu au sanse doar ca sa nu moara pe responsabilitatea lor, sa dea bine la statistici.

  2. In 2013, am vazut si eu, persoana decedata, lasata pe hol, la cardiologie, vis-a-vis de terapie intensiva! O mina ii iesise de sub cearceaf si mi-a atras atentia! Ca dl. Craina , nu stie, incerc sa-l cred, este mai nou! Dar Ilincariu stie precis, deoarece are vechime!

  3. Este fr adevarat.si la ATI e aceeasi practica de ani de zile.in urma cu 7ani am stat pe holurile acestei sectii5saptamani zi de zi..iar inumanii angajati pe sectie scoteau zilnic cate7/8pers cel putin,pe hol,unde erau tinute2-4pre.abia apoi se coborau la morga..nu doresc nimanui sa traiasca sentim ce te inearca,at cd te uiti la niste picioare si te intrebi dc sunt ale celui la care mergi sau nu..e cumplit..nici macar cearsafuri nu erau,ci niste carpe ordinare..portocalii la acea vreme…anul trecut am mai fost acolo la cineva.murise,iar sotia era pe hol,lg cadavru,pe jos, plangand..asa a stat 2ore…cainii de la ATI nu au nici macar o canapea sau scaun..asta e spitalul pt care noi platim luna de luna…nici dusmanilor sa nu le dorim sa aj in acea sectie..

  4. este rusinos tot ce se intampla in spitalul judetean din Timisoara, dupa momentul in care cineva decedeaza, am avut si eu un parite care a decedat la sec. de terapie intensiva a spitalului judetean, vreau sa va spun ca si-au batut joc de noi, de membri familiei, au tinut cadavrul 5 ore pana cand l-au dus la morga, fiind vorba de o femeie de peste 100 kg, v-a imaginati ce sa intamplat. I-am rugat pe cei de la morga sa o puna in frigider,deoarece era o zi de vineri si nu aveam dreptul sa o scoatem pana luni. Da trebuie sa facem asta, au spus cei de la morga,in realitate nu au tinuto in frigider.Luni dimineata, cadavrul arata de nerecunoscut, dar problemele au inceput o data cu sosirea oamenilor de la o firma funerara, nefiind una din firmele lor, mai degraba a sefului de la morga, au inceput sa creeze probleme, a durat 4 ore semnarea actelor pentru scoaterea cadavrului de la morga, nu au lasat oamenii de la firma sa pegateasca cadavrul, pe motiv ca nu au dreptul sa faca asta ,bine inteles ca firma sefului de la morga are dreptul.Dupa aproximatv 4 ore de tergiversari s-a plecat de la spital, pana unde credeti, 30 metri de la poarta spitalului, unde masina mortuala a fost oprita de……….politie, pe motivul unui control de rutina<<>> SINCER, UNDE TRAIM ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.