Decizia primarului Nicolae Robu de a tăia salariile directorilor de la companiile...

Decizia primarului Nicolae Robu de a tăia salariile directorilor de la companiile din subordinea primăriei, atacată în instanţă. Cine a fost nemulţumitul şi cum s-a soluţionat cazul

2
DISTRIBUIȚI

La finele anului 2013, edilul șef al Timișoarei, Nicolae Robu, anunța că salariile directorilor din societățile la care primăria este acționar vor fi reduse.

„Având în vedere că unele dintre societăţile comerciale ale Primăriei Timişoara funcţionează pe pierderi, am luat iniţiativa de a propune Consiliului Local Timişoara ca, din calitatea sa de acţionar unic al acestor societăţi, să dea mandat imperativ Consiliilor de Administraţie ale societăţilor sale să schimbe sistemul de salarizare al directorilor. Salariile directorilor vor avea o componentă fixă pe care eu o voi propune la nivelul salariului city managerului, în jur de 4.000 de lei, la care se adaugă o componentă la latitudinea consiliului de administraţie care poate fi acordată doar dacă societatea are un bilanţ pozitiv pe ultimele şase luni.


Fără a se lua în considerare datoriile istorice. Ăsta e sistemul prin care dorim să încurajăm performanţa”, declara Robu.

La acea dată cei mai mulți dintre directori se resemnau cu decizia edilului șef, ba chiar unii o și lăudau. Printre aplaudaci nu s-a numărat și directorul companiei Retim, Marcel Petrișor. Unul din motivele refuzului de a se conforma a fost faptul că acționariatul Retim e jumătate german. Petrișor ne-a explicat că „am atacat în instanță acea decizie deoarece noi nu ne încadram la acele prevederi votate de Consiuliul Local la inițiativa domnului primar. Procesul a început în 2014 și s-a încheiat în același an. După cum era normal am avut câștiga de cauză”.

Legat de relațiile primarul, directorul Retim spune că acestea au rămas cordiale întrucât edilul a înțeles că aceasta era singura modalitate ca dreptatea să fie restabilită.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.