Deputatul Ion Răducanu la PRESSALERT LIVE: „Trebuie să stabilim până unde ține...

Deputatul Ion Răducanu la PRESSALERT LIVE: „Trebuie să stabilim până unde ține libertatea presei” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul UNPR de Timiș, Ion Răducanu, vrea o „lege a presei”. Acesta a susținut în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE difuzată în această seară din studioul HDV că este nevoie de o lege a presei, iar în cazul în care și presa dorește acest lucru, legea se va vota în Parlament.

„E mai necesară ca oricând o lege a presei. Eu nu am spus niciodată că sunt împotriva presei, războiul cu presa sau cu biserica nu l-a câștigat nimeni. E necesar să urmăm exemplul țărilor civilizate, Trebuie să stabilim până unde ține libertatea presei și până unde pot eu să îmi permit să mai stau pe funcție după ce presa m-a descoperit și m-a dat publicității. Pentru că în țările nordice dacă presa scrie de un politician că a făcut o mare prostie automat politicianul se suspendă din funcție, în 48 de ore. Dacă jurnalistul a scris o prostie, adică ceva neadevărat, suportă consecințele. La noi un jurnalist scrie de un an ceva și politicianul stă tot pe locul lui.


Nu eu vreau să fac legea presei, eu spun că trebuie să se facă o lege a presei. Eu vreau o lege a presei care să spună că jurnalistul care are dreptul să scrie adevărul, dar dacă nu a scris adevărul trebuie să răspundă. Nu se poate ca o televiziune să șteargă pe jos cu cineva și omul să fie nevinovat”, a afirmat în cadrul emisiunii Răducanu.

Referitor la faptul că fiecare jurnalist care nu scrie lucruri adevărate poate fi dat în judecată, Ion Răducanu a spus că „a fost scoasă insulta și calomnia din Codul Penal. Se apără și politicienii, dar de ce să te dau în judecată când ești un jurnalist bun? De ce vă e frică de o lege? De ce nu faceți voi ziariștii legea. Dați-mi mie legea și eu o bag în Parlament. Eu garantez că în momentul de față pot să strâng în Parlament 200 de voturi să treacă legea. Problema trebuie ca legea să fie făcută”.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.