Dezvăluire bombă în dosarul împuşcăturilor dintre interlopi. Cine a fost surprins într-o...

Dezvăluire bombă în dosarul împuşcăturilor dintre interlopi. Cine a fost surprins într-o înregistrare ambientală a DIICOT

2
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiş a finalizat, astăzi, judecarea dosarului în care Ciprian Dăscălescu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru tentativă de omor calificat în dosarul împuşcăturilor de la stadionul „Dan Păltinişanu”. Vă reamintim că în maşina lui Marius Calafeteanu au fost trase trei gloanţe cu un pistol, ulterior Dăscălescu fiind arestat la domiciliu. Deşi Adrian Taloş, care a fost în maşină, a recunoscut că el este cel care a tras cu pistolul, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara l-a acuzat pe Dăscălescu că a tras cu arma, bazându-se pe declaraţiile lui Calafeteanu şi Valer Pocovnicu. Alături de Dăscălescu a fost trimis în judecată şi Gabriel Giosu pentru nedenunţarea unei fapte penale.

La termenul de astăzi a fost audiat ultimul martor propus de apărare – Culici Cătălin. Acesta a declarat în faţa instanţei că în seara zilei de 22 iunie 2014, când a fost incidentul, a asistat la o discuţie purtată în pizzeria Poli de trei indivizi, unul dintre aceştia fiind Lucian Boncu. „Era în jurul orei 23. Au venit trei indivizi bine făcuţi şi s-au pus la masa de lângă mine, la doi metri. Mi-a atras atenţia discuţia lor când am auzit numele lui Dăscălescu, pe care-l cunosc din vedere şi în ultimul an ne-am mai salutat. Era şi unul chel cu barbă şi discutau despre un incident. La un moment dat a spus „bine că a accelerat Dăscălescu că altfel intram în el. Ieftinul ălă din spate era să ne omoare”. Se sfătuiau ce să declare la Poliţie. Boncu a spus că vor spune adevărul, dar cel cu barbă a spus că vor spune că a tras Dăscălescu, ca să scape de el, şi apoi se vor ocupa şi de ieftinul ălă din spate.


Eu m-am dus la avocata lui Dăscălescu să-i spun ce am auzit pentru că nu mi se pare normal ca un om nevinovat să stea în puşcărie”, a susţinut Culici.

Apărătoarea lui Giosu şi Dăscălescu a solicitat instanţei să trimită o adresă către DIICOT prin care „să solicitaţi să vi se comunice transcrierea unei supravegheri ambientale din 14.10.2014 de la o întâlnire la care a participat Giosu, Calafeteanu şi Valer Pocovnicu. Ştiu de la clientul meu Giosu de aceasta şi din discuţie reiese că părţile vătămate ştiau cine a tras”. Instanţa a respins solicitarea pentru că nu s-a putut indica un număr de dosar şi nu s-a făcut referire până la acest moment de această probă, avocatul lui Calafeteanu afirmând că „sunteţi pus în situaţia de a căuta acul în carul cu fân, poate, poate găsiţi ceva”.

Pe fond, procurorul a cerut condamnarea lui Dăscălescu la închisoare pentru că „toate probele de la dosar se coroborează. Nu Taloş este cel care a tras. Nu se coroborează declaraţiile lui Dăscălescu cu probele”, fiind susţinut de avocatul părţilor vătămate care a precizat că „nu s-au mai constituit părţi civile clienţii mei având în vedere situaţia financiară a lui Dăscălescu, care este în arest la domiciliu, nu mai lucrează, are o familie de întreţinut”. Avocata celor doi inculpaţi a cerut achitarea celor doi, remarcând că „Taloş nu a fost niciodată chemat la audieri în timpul anchetei, deşi a fost indicat din primul moment. Doar când a fost declaraţia unui martor, părţile vătămate şi-au amintit, după câteva luni, că ar fi fost şi acesta în maşină. Am cerut protecţie pentru Moisa Florin, ni s-a refuzat şi s-a întâmplat ce am anticipat – i-au crăpat capul cu parii, iar acum Moisa este suspect, în acelaşi dosar cu Taloş, pentru mărturie mincinoasă după ce a venit în faţa instanţei şi a declarat ce a văzut la stadion”. Sentinţa va fi pronunţată pe 9 februarie.

2 COMENTARII

  1. Do-n procuror Trion Marius influentat de catre don procuror Brasoveanu seful acestuia au musamalizat ancheta in cazul impuscaturilor de la stadionul 1 mai astfel protejand gruparea lui Miki Boxerul care are ca subordonati pe popovnicu Valer , Boncu Lucian , Calafetean Marius , Flueratoru Antin ( tarzan) , Popovnicu Valer, ETC , prin intermediul acestor interlopi domni politisti de la serviciul de investigati criminale timisoara cum ar fi , Projab sau Rafaila ….. au banii adunati cu multa sudoare si devotament in a servi patria cu cinste si onoare imprumutati prin acesti interlopi mai sus numiti cu camata de pana la 100% iar acuzandui sau arestandui pe acestia siar da o palma la kkt aruncamd pe apa sambetei sumele f mari rulati prin servicii de camatarie ce acestii interlopi , astfel ca au influentat ancheta atat in cazul arestari fara probe si prin declaratii mincinoase dictate de catre don politisti pt al putea aresta si condamna pe cel care este si in ziua de azi arestat la domiciliu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.