Volum dedicat Mitropolitului Nicolae Corneanu şi ecumenismului, prezentat la Timişoara

Volum dedicat Mitropolitului Nicolae Corneanu şi ecumenismului, prezentat la Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

A doua ediție a volumului „«Cazul Corneanu». Banatul lui. Ecumenism ratat?”, scris de jurnalista Ramona Băluțescu, va fi prezentat duminică, la Protopopiatul Reformat de Timișoara, cu ocazia închiderii Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor.

Evenimentul va avea loc de la ora 18.00, în biserica reformată din Piața Sfânta Maria (intrare pe str. Timotei Cipariu nr. 1). „Ianuarie este luna ecumenismului care, în urma libertății câștigate după Revoluția din 1989 – a cărei scânteie a fost aprinsă chiar în fața bisericii reformate – a ajuns la cea de a 25-a ediție, organizată în mod excepțional de biserica greco catolică. Apostolul Pavel în Evrei 13:7 ne îndeamnă: «Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitaţi-vă cu băgare de seamă la sfârşitul felului lor de vieţuire şi urmaţi-le credinţa!» Acest îndemn ne oferă posibilitatea de a comemora pe cei care Bunul Dumnezeu a rechemat din rândurile noastre.


Este vorba de Rabinul Șef Ernst Neumann (2004) – ultimul rabin din România, Pastorul Petru Dugulescu (2008), PS Episcop Sebastian Kreuter (2008) și ÎPS Mitropolit Nicolae Corneanu (2014). Vă așteptăm cu drag în acest lăcaș pe care înaltul ierarh Nicolae Corneanu, împreună cu cei pomeniți, l-au cinstit de nenumărate ori, ca adevărați prieteni ai tuturor, indiferent de etnie sau de apartenenţa religioasă”, spune Fazakas Csaba, protopop reformat.

Cartea cuprinde, pe lângă articolele ce prezintă viaţa cultelor din Banat din ultimii ani şi pe cele care vorbesc despre ÎPSS Nicolae Corneanu, precum și articole referitoare la alegerea noului mitropolit ÎPSS Ioan Selejan. Reprezentanții cultelor, prin amintiri proprii, vor aduce un omagiu relației pe care au avut-o cu ”Mitropolitul Nostru” al tuturor din Banat, precum și gânduri despre volumul amintit. Această întrunire cu prezentare de carte va fi un prilej de comemorare a celor care au dat noi valenţe ecumenismului în Banat, mai transmit organizatorii. (Sursa foto: RATT)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.