Directorul aeroportului, REVOLTAT de ideea primarului Robu de a avea metrou în...

Directorul aeroportului, REVOLTAT de ideea primarului Robu de a avea metrou în oraș: „Nu are un simț al măsurii”. Cu ce argumente a venit Dan Idolu la PRESSALERT LIVE VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, a declarat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE că nu este de acord ca în orașul nostru să se realizeze o linie de metrou. Mai ales pentru că niciun oraș din Europa care are 300.000 de locuitori, la fel ca Timișoara, nu are metrou.

Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă ținând cont de actualul trafic al aeroportului, se justifică o astfel de investiție, Dan Idolu a precizat că „în medie, pe o cursă a RATT-ului care merge din oră în oră călătoresc zece pasageri, din cei zece, cinci sunt salariați. Pasagerii de pe avion nu circulă cu autobuzul, nu e în educația bănățeană. Există un proiect, dacă vorbim de terminalul intermodal de pasageri, creionat deja, discutat din 2007, pe care domnul Robu a încercat să-l transforme, în care există transportul rutier, aerogara, și într-adevăr era o legătură cu calea ferată. Calea ferată e funcțională până la triajul de la Remetea și mai departe din aeroport să plece o cale ferată spre linia Lipovei, care iar e aproape de aeroport”.

Directorul aeroportului timișorean a mai adăugat că pentru realizarea unei linii de metrou de zece kilometri, între Gara de Nord și aeroport, ar fi nevoie de minim 300 de milioane de euro, ori cu banii aceștia mai bine s-ar face autostradă până în Belgrad sau centura de sud a Timișoarei.


„Este cinci milioane de euro kilometrul de autostradă. Eu, ca și consilier local, o să întreb cum de s-a plătit un studiu de fezabilitate fără consimțământul consiliului local. Sau mai bine facem centura de sud a Timișoarei, 20 de kilometri ori cinci milioane de euro kilometrul sunt 100 de milioane, nu 300 de milioane de euro, prețul minim cât ar fi metroul”, a afirmat Dan Idolu.

La final, directorul Aeroportului „Traian Vuia” din Timișoara a ținut să precizeze că primarul Nicolae Robu „nu are un simț al măsurii”, și asta pentru că orașul nostru nu are nevoie de metrou. „Ar fi inutil și costisitor. Și dacă ne gândim, de ce metrou între gară și aeroport? Nu avem nici măcar un milion de locuitori, ce oraș din Europa cu 300.000 de locuitori are metrou? Niciunul”, a conchis Dan Idolu.

2 COMENTARII

  1. Acest infractor vorbeste de primarul orasului? Pai traim in film cu mafioti? Acest gunoi trebuie sa mearga la puscarie nu sa ‘invete’ pe dl primar ce sa faca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.