Directorul Spitalului Județean Timișoara, la PRESSALERT LIVE: „Am văzut un șobolan cum...

Directorul Spitalului Județean Timișoara, la PRESSALERT LIVE: „Am văzut un șobolan cum trecea prin curtea spitalului” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, unde au fost invitați Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, și Daniela Radu, director medical, s-a discutat despre importanța curățeniei, dar și despre problema semnalată de o pacientă internată cu copilul la Secția de Pediatrie a Clinicii „Bega”, care a dezvăluit că prin saloane se plimbă gândacii în voie.

Legat de această problemă, Marius Craina a punctat faptul că asemenea lucruri nu trebuie să se mai întâmple și că este de datoria personalului să anunțe în cazul în care observă existența gândacilor. Craina a spus că inclusiv el a observat un șobolan de mărime medie în curtea Spitalului Județean Timișoara.

„Eu cred că și medicii și asistentele au văzut. Firma care se ocupă de deratizare a spus că există un ciclu al gândacilor, dar mi se pare foarte penibiă și puerilă această explicație. Faptul că s-a semnalat acea problemă este absolut reală. Au apărut, trebuie acționat. Dacă încă mai apar, firma trebuie să stea acolo o lună, sau cât e nevoie, până situația dispare. Imediat cum apare problema, trebuie rezolvată.


Nu mi se pare normal, învățăm din experiență și data viitoare nu vom mai acționa așa. Dar e și mai grav, am văzut eu un șobolan de mărime medie în curtea județeanului și nu mi se pare normal, am cerut să se ia măsuri pentru remedierea situației”, a spus în cadrul emisiunii Marius Craina.

Legat de infecțiile intraspitalicești, Daniela Radu a explicat că Spitalul Județean Timișoara ocupă primul loc în top când vine vorba de acest aspect deoarece sunt mulți pacienți internați care vin din alte spitale după ce au suferit multe intervenții chirurgicale.

„Din declarațiile DSP-ului s-a observat că sunt mai puține infecții decât cele din anul 2013. Spitalul Județean este pe primul loc datorită numărului mare de internări și a complexității acestui spital. În momentul în care pacienții vin din alte spitale după multe intervenții chirurgicale sigur că dezvoltă o patologie care nu se manifestă la primele zile după internare, dar care este dintr-un alt serviciu. Nu toate cazurile de infecții intraspitalicești provin de la oameni veniți de la alte spitale, dar cele mai multe sunt de acolo. Există ghiduri pe site-ul spitalului care explică această problemă. Această problemă este sub control și nu a spus nimeni că se moare din asta”, a spus Daniela Radu.

Tot ea a insistat să nu se mai discute de problema gândacilor și a șobolanilor din spitale deoarece pacienții se vor speria. „Speriați pacienții. Dacă îi speriați se întâmplă următorul fenomen, «nu mă duc acolo pentru că sunt șobolani, gândaci, mizerie». Pacientului român îi este frică și are o reținere în a se prezenta la medic la primele semne de boală, iar asta e o problemă, vin când deja au apărut complicațiile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.