E oficial: Mircea Moloț nu mai este președintele Consiliului Județean Hunedoara

E oficial: Mircea Moloț nu mai este președintele Consiliului Județean Hunedoara

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, a emis ordinul privind constatarea încetării mandatului de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, exercitat de Mircea Ioan Moloț, ca urmare a încălcării regimului juridic al incompatibilităților.

“Se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, exercitat de domnul Moloț Ioan Mircea, ca urmare a încălcării regimului juridic al incompatibilităților, constatat de Agenția Națională de Integritate prin Raportul de evaluare nr. 27000/G/II/21.05.2012, rămas definitiv ca urmare a Deciziei nr. 133 din 21.01.2015 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție București.


Prezentul ordin poate fi contestat de dl. Moloț Ioan Mircea în termen de 10 zile de la comunicare la instanţa de contencios administrativ”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Hunedoara.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în 21 ianuarie, recursul lui Mircea Moloţ, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, cu privire la decizia de incompatibilitate dată de Agenţia Naţională de Integritate. Sentinţa este definitivă. Mircea Moloț care în prezent se află în arest la domiciliu fiind cercetat pentru fapte de corupție a fost declarat în stare de incompatibilitate de către ANI, pentru că în perioada 26 septembrie 2008 – 30 ianuarie 2009 a deţinut simultan funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara şi de preşedinte al Adunării Generale a Acţionarilor de la S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Deva, firmă ce se afla în subordinea CJ Hunedoara şi care a intrat în faliment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.