„Electra”, PREMIERĂ la teatrul german din Timişoara. Când are loc

„Electra”, PREMIERĂ la teatrul german din Timişoara. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI

Prima premieră din acest an a teatrului german din Timişoara va avea loc duminică seara, de la ora 19,30, în sala teatrului, următoarea reprezentaţie fiind programată pentru luni seara. Este vorba de piesa „Electra”, cel de-al doilea spectacol regizat de Bocsárdi László la teatrul timişorean, după montarea piesei „Neînţelegerea” de Albert Camus. Personajele Electra şi Oreste sunt interpretate de doi dintre cei mai tineri actori ai teatrului, Isa Berger şi Harald Weisz, distribuţia fiind întregită cu actorii Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza şi Radu Vulpe. Versiunea scenică a spectacolului, care are la bază o rescriere a tragediilor lui Euripide şi Eschil, este semnată de Benedek Zsolt. Textul rescris preia motivele principale din tragediile greceşti – crima, răzbunarea, trădarea sau iubirea, iar adaptarea modernă, în viziunea regizorului, aduce în prim-plan obsesia răzbunării în lumina unei mistuitoare pasiuni. Agamemnon este ucis de către soţia sa, Clitemnestra, şi iubitul acesteia, Egist.


Copiii, Electra şi Oreste, vor să răzbune moartea tatălui lor dar dorinţa lor crează o serie de complicaţii şi răsturnări de situaţie.

electraDecorul este realizat de Bartha József, costumele sunt create de Kiss Zsuzsanna iar muzica este compusă de Boros Csaba. Bocsárdi László, director general al teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe şi unul dintre cei mai însemnaţi creatori de teatru din România, a regizat de-a lungul anilor numeroase spectacole la teatre importante din România dar şi din Ungaria. A fost nominalizat în mai multe rânduri la premiile UNITER şi a câştigat două dintre acestea, pentru regie. Spectacole montate de el au fost prezentate la festivaluri din Germania, Ungaria sau Polonia. La rândul lui, scenograful Bartha József este autorul a peste 80 de scenografii în ultimii 20 de ani, la teatre din România, Ungaria şi Serbia şi a avut numeroase expoziţii individuale şi de grup. Nominalizat de mai multe ori la premiile UNITER, a fost câştigătorul acestuia anul trecut, pentru cea mai bună scenografie. Spectacolul beneficiază de traducere în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.