EVLAVIE la instituţia condusă de Titu Bojin: 800.000 de lei de la...

EVLAVIE la instituţia condusă de Titu Bojin: 800.000 de lei de la bugetul CJT merg la biserici. Vezi suma primită de fiecare cult

1
DISTRIBUIȚI

Bugetul Consiliul Judeţean pe anul 2015 va fi votat în următoarele zile, în cadrul primei şedinţe de plen a aleşilor judeţeni, conduşi de Titu Bojin. Ca în fiecare an, CJT va aloca o sumă consistentă pentru bisericile din judeţ.

Astfel, unul din proiectele care va ajunge pe tabletele aleşilor judeţeni va cere „alocarea unui sprijin financiar unităţilor de cult aparţinând cultelor recunoscute din judeţul Timiş, în sumă de 800.000 lei din bugetul propriu al Judeţului Timiş pe anul 2015, pentru cofinanţarea unor lucrări de construcţii, renovare şi consolidare la unităţile parohiale, aşezăminte sociale şi educaţionale, conform anexei nr.1 la proiectul de hotărâre.

Mai exact banii vor fi împărţiţi după cum urmează : 650.000 pentru cultul ortodox român, câte 10.000 pentru cultul ortodox sârb, cultul ortodox ucrainean, cultul greco-catolic, cultul reformat, cultul evanghelic, cultul adventist şi cultul baptist, 50.000 de lei pentru cultul romano-catolic şi 30.000 de lei pentru cultul penticostal.

Acelaşi proiect mai prevede şi „alocarea unui sprijin financiar pentru completarea drepturilor salariale pentru un număr de 10 posturi pentru personalul neclerical din cadrul unităţilor de cult aparţinând cultelor recunoscute în România, din judeţul Timiş pe anul 2015, conform anexei nr.


2 la proiectul de hotărâre. Acest sprijin financiar se asigură din veniturile proprii ale bugetului Judeţului Timiş pe anul 2015 si este în sumă de 89.000 lei, care se calculează în conformitate cu prevederile art.4 din Legea nr.283/2011”. Practic, sprijinul financiar menționat mai sus vizează zece persoane, dintre care șase aparțin Cultului ortodox român.

1 COMENTARIU

  1. Degeaba Bojine, nici Cel de sus nu te mai scapa odata ce ai incaput pe mina DNA-ului. Noi, cetatenii cinstiti ai judetului, iti mai uram odata, La multi ani cu executare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.