Filme, cursuri, muzică și o expoziție despre Holocaust. Programul lunii ianuarie la...

Filme, cursuri, muzică și o expoziție despre Holocaust. Programul lunii ianuarie la Centrul Cultural German

0
DISTRIBUIȚI

Seria de filme germane „FilmparaDE” continuă şi în această lună cu filmul „Finsterworld”, în regia lui Frauke Finsterwalder, care va putea fi vizionat la ceainăria librăriei Cărtureşti în data de 15 ianiuarie, de la ora 18,30. În 29 ianuarie, la aceeaşi oră, este programat filmul „Was bleibt”, realizat în 2012 de Hans-Christian Schmid. Ambele filme sunt prezentate în limba germană, cu subtitrare în limba engleză.

Biblioteca universitară va găzdui în 22 ianuarie, de la ora 18.30, o serată de pian cu Wolfgang Glemser, cunoscut deja pe întregul mapamond prin concertele pe care le-a susţinut în numeroase ţări din Europa, Africa de Sud, China sau America Centrală. Repertoriul său include lucrări ale unor compozitori nemuritori precum Scarlatti, Haydn, Beethoven, Chopin, Liszt sau Scriabin iar primele sale înregistrări pe CD sunt dedicate unor rarităţi încântătoare precum sonatele lui Baldassare Galuppi şi lucrările de pian ale lui Sir Charles Halle. Wolfgang Glemser este un membru activ al Societăţii Germane Chopin şi al Societăţii Liszt Weimar iar din 1996 este profesor la Universitatea Tehnică Brandenburg Cottbus. Programul susţinut la Timişoara va cuprinde mai multe lucrări de Alexander Scriabin, Richard Wagner, Frédéric Chopin şi Leopold Godowski.

Începând cu 27 ianuarie, ziua în care se împlinesc 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz şi care marchează Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Centrul Cultural German va prezenta la Timişoara expoziţia itinerantă „Pentru o democraţie activă – împotriva extremismului de dreapta”, care va fi prezentată la liceul „Carmen-Sylva” iar apoi la biblioteca universitară, dorind să atragă atenţia asupra formelor pe care le îmbracă extremismul de dreapta şi asupra pericolului pe care acesta îl reprezintă.

Până în 16 ianuarie, la Centrul Cultural German se pot face înscrieri pentru cursuri standard de limba germană pentru diferite nivele, care au o durată de zece săptămâni şi se desfăşoară între 19 ianuarie şi 27 martie, oferind, totodată, acces gratuit la biblioteca centrului şi la evenimentele culturale organizate de acesta.


Recent, biblioteca a fost completată cu noi cărţi din domeniul beletristicii care au fost distinse cu premii importante, precum şi cu noi manuale pentru cei care învaţă sau predau limba germană, cărţi bilingve din diferite domenii, serii complete şi cărţi ilustrate pentru tinerii cititori.

Tot până la aceeaşi dată se fac înscrieri şi pentru cursuri de limba germană destinate copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, care vor începe în 19 ianuarie şi vor avea o durată de 11 săptămâni. Primul examen internaţional de competenţă lingvistică TestDaF din acest an, care atestă cunoştinţele de limba germană şi se adresează în special celor care vizează admiterea la o universitate sau facultate germană va putea fi susţinut la Centrul Cultural German în data de 10 februarie. Cei interesaţi trebuie să se înscrie în vederea susţinerii examenului şi să plătească o taxă de examinare. În 26 ianuarie încep înscrierile pentru examenele Goethe-Institut, prin care se pot dobândi certificate de limba germană recunoscute pe plan internaţional şi pentru cursurile de pregătire în vederea susţinerii acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.