Negură Bunget a lansat o piesă nouă şi se pregăteşte de un...

Negură Bunget a lansat o piesă nouă şi se pregăteşte de un impresionant turneu mondial. Vezi când va avea loc concertul de promovare al discului „Tău” la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia timişoreană Negură Bunget a lansat o nouă melodie „Nametenie”, în colaborare cu revista canadiană Noisey, melodia putând fi ascultată aici.

Noul album al timişorenilor, „Tău”, va fi lansat de casa de discuri germană Prophecy Productions în data de 27 februarie în Europa şi în data de 3 martie în restul lumii. Ca primă parte a unei trilogii muzicale şi vizuale legate de Transilvania, „Tău” e concentrat pe partea naturală, explorând locuri spectaculoase, precum şi legendele, miturile şi tradiţiile acestora, deschizând o fereastră către trecutul unor locuri legendare. Componenţa actuală a formaţiei îi include pe Gabriel Mafa / Negru (tobe / percuţii / ţambal / xilofon / tulnic), Tibor Kati ( voce / chitară / clape), Adrian Neagoe / Oq (chitară / voce / clape) , Petrică Ionuţescu (fluier / tulnic / trompetă / instrumente tradiţionale) şi Ovidiu Corodan – bas, alături de care se mai află Daniel Dorobanţu (visuals) şi Mihai Neagoe (sound design).

Formaţia timişoreană se află în mijlocul unui amplu turneu de promovare a noului album, care va conţine mai mult de 300 de concerte, susţinute pe parcursul a trei ani, pe patru continente.


Turneul timişorerenilor din acest an începe în luna martie în Europa şi va continua cu o serie de apariţii la festivalurile de vară în iunie, iulie şi august, urmând ca în lunile septembrie şi octombrie formaţia să susţină un turneu pe tărâmul american.

Lansarea din Timişoara a acestui album va avea loc în data de 28 martie la Amplificat, în cadrul unui eveniment în care vor mai fi invitate trupele The Moon & Nightspirit (pagan folk – Ungaria), Grimegod (emotional metal – Arad) şi Northern Plague (black metal – Polonia).

Formaţia Negură Bunget a debutat în 1995 cu un demo numit „From Transilvanian Forests“ (editat sub prima titulatură a trupei, Wiccan Rede), după care muzicienii au editat albumul de debut „Zîrnindu-să“, un an mai târziu. În 2004, trupa a efectuat primul ei turneu internaţional susţinând concerte în Portugalia, Germania, Belgia, Slovacia şi Ungaria. De-a lungul anilor, timişorenii au cântat ca invitaţi în cadrul unor festivaluri internaţionale de renume ca Wacken Open Air, Summerbreeze, Hellfest sau Graspop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.