HAOS Aproape 50.000 de carduri de sănătate au rămas nedistribuite în TIMIȘ,...

HAOS Aproape 50.000 de carduri de sănătate au rămas nedistribuite în TIMIȘ, iar medicii de familie refuză să le împartă asiguraților. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Asigurații din Timișoara, dar și din restul localităților din județul Timiș care nu au fost găsiți de poștaș acasă pentru a le fi distribuit cardul de sănătate ar trebui, teoretic, să-l poată ridica de la medicul de familie. În realitate, majoritatea medicilor de familie din județul Timiș nu vor să facă acest lucru, și asta pentru că, spun ei, nu sunt funcționari, ci furnizori de servicii medicale. Potrivit reprezentanților Casei Județene de Sănătate Timiș, în județul nostru au rămas nedistribuite aproape 50.000 de carduri de sănătate, care s-au întors la CJAS Timiș.

Claudia Iftode, președintele Societății Timiș de Medicina Familiei, ne-a declarat că, în 19 decembrie 2014, toți medicii de familie din Timiș care au fost prezenți la Adunarea Generală au votat că nu sunt de acord să împartă cardurile de sănătate rămase nedistribuite. „Distribuirea cardurilor de sănătate înseamnă un consum de timp în defavoarea actului medical.


Această distribuire este o activitate administrativă, ori noi, medicii de familie, avem sarcina de a consulta pacienți, nu de a distribui cardurile de sănătate. E problema caselor de asigurări de sănătate cum vor distribui cardurile, noi suntem furnizori de servicii medicale”, ne-a spus Claudia Iftode.

Nu doar medicii de familie din Timiș refuză să împartă cardurile de sănătate rămase nedistribuite, ci și cei din întreaga țară. Totuși, Vasile Ciurchea, președintele CNAS, spune că nu este „îngrijorat de refuzul exprimat oficial de organizațiile medicilor de familie. Mi se pare inutil să punem pacientul pe drumuri, să fie nevoit să meargă la sediul Casei de Asigurări de Sănătate pentru a-și ridica cardul. Sunt convins că fiecare medic, individual, va avea grijă de pacienții lui”.

Potrivit președintelui Societății Timiș de Medicina Familiei, medicii de familie din județ sunt de acord, în schimb, să activeze cardurile de sănătate ale asiguraților. În acest sens, o bună parte din medicii de familie și-au achiziționat deja cititoare de carduri, din fonduri proprii. Claudia Iftode mai atrage atenția că, în mod normal, ar fi trebuit ca doar asigurații să primească carduri de sănătate, dar în realitate și pacienți neasigurați din Timiș au primit carduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.