INCOMPETENȚĂ Bustul ”bine făcut” al revoluționarului Ion Monoran se dezmembrează. Care este...

INCOMPETENȚĂ Bustul ”bine făcut” al revoluționarului Ion Monoran se dezmembrează. Care este cauza FOTO

5
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1699027341">

Bustul „bine făcut” al poetului Ion Monoran, a început deja să se dezmembreze, la nici o lună după ce a fost scoasă în stradă. Statuia este amplasată la capătul podului Traian, în Piața Maria, la colț cu strada Tudor Vladimirescu.

Ion Monoran a fost unul dintre revoluţionarii de frunte din Decembrie 1989, cel care a oprit tramvaiele în Piața Maria, pe 16 decembrie, îndemnând lumea să se ridice împotriva dictaturii.

Consilierii locali au votat în luna decembrie acordarea de 13.000 de lei lui Aurel Gheorghe Ardeleanu, profesor de sculptură de la Școala Populară de Artă, pentru a turna în bronz o lucrare realizată deja de acesta. Reamintim că la momentul respectiv sculptorii timișoreni au luat atitudine.

Zilele acestea statuia realizată de Ardeleanu a început să se dezmembreze. Așa cum poate vedea orice timișorean care trece în zonă, placa de bronz cu numele și viața marelui poet a dispărut de pe soclu, după ce a cedat lipiciul cu care a fost ”montată”. Nu se știe ce a folosit autorul lucrării pentru lipitură, cert este că aceasta a ținut mai puțin de 30 de zile.

5 COMENTARII

  1. monoran …mare poet…
    despre morti numai…bine…
    dar nici chiar asa…
    ca poeti d’astia erau cu caruta la…cantarea romaniei…
    sa facem din cacat bici !!! (moto)
    iar cu povestea opritului tramvaielor…!?
    atunci, fortuna, marcu…ce mama dreacului or facut ???
    si nimeni nu le-a facut astora statui.

  2. Intamplator poeziile lui Ioan Monoran sunt pline de o sensibilitate natrala, originala, sspeciala… degeaba nu ai privilegii daca nu ai nici bun simt! Nu cred ca cineva a vrut o revolutie a nesimtirii si grobianismului.

  3. Intamplator poeziile lui Ioan Monoran sunt pline de o sensibilitate naturala, originala,speciala… degeaba nu ai privilegii daca nu ai nici bun simt! Nu cred ca cineva a vrut o revolutie a nesimtirii si grobianismului.

  4. Nu pot sa nu constat ca bustul nu are placuta cu datele celui pe care il reprezinta. Totodata, nu pot sa nu remarc asemanarea cu mesterul Robu Nicolae. Pune, tata, o placuta cu numele tau, asa cum ai facut la toate fantanile facute pe vremea lui Ciuhi, ca tare iti mai place sa-ti vezi numele pe toate zidurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.