INEDIT Cum vor trei asociații din Timișoara să-i sprijine pe tinerii și...

INEDIT Cum vor trei asociații din Timișoara să-i sprijine pe tinerii și copiii cu nevoi speciale cu ajutorul cailor

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de copii și tineri cu nevoi speciale din județul Timiș vor fi sprijiniți de trei asociații din Timișoara într-un mod inedit. Și asta pentru că proiectele promovate de aceste asociații au fost desemnate câștigătoare, alături de alte 16 inițiate de alte organizații din țară, în cadrul unui program finanțat de o mare companie din România. Aceste proiecte vor asigura terapii alternative pentru copii și tineri cu nevoi speciale de sănătate.

Astfel, Asociația HorsEmotion a primit finanțare pentru proiectul „Sunt special și merit un terapeut special”. ONG-ul HorsEmotion este singurul din vestul ţării în care copii cu diverse dizabilităţi fizice şi intelectuale au parte de şedinţe de terapie cu cai.


Cu banii primiți în cadrul programului, mai mulți micuți care provin din familii sărace vor beneficia de ședințe de hipoterapie gratuite.

Al doilea proiect a fost câștigat de către Asociația Română pentru Studiu și Intervenție în Traumă, care vine în sprijinul tinerilor pacienți care suferă de psoriazis, o afecțiune cronică a pielii, inflamatorie, caracterizată prin apariția unor pete roșiatice acoperite de coji alb-sidefii. Din cauza acestei boli, unul din trei pacienți au avut tentative de sinucidere.

De asemenea, Fundația de Abilitare Speranța din Timișoara va implementa proiectul „Terapie prin muzică pentru copiii cu dizabilități”, prin care își propune să vină în sprijinul a cel puțin 20 de copii cu dizabilități sau decalaj în dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.