INEDIT Timișenii pot afla ce riscuri sunt în județ de pe un...

INEDIT Timișenii pot afla ce riscuri sunt în județ de pe un portal lansat recent. Ce informații mai pot găsi cu privire la situațiile de urgență

0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii din județul Timiș curioși să afle mai multe informații despre ce trebuie să facă în caz de cutremure sau inundații, dar și care sunt riscurile la care sunt expuși, în funcție de fiecare zonă din județ, pot accesa un site inedit, lansat recent. Este vorba despre platforma cjsutm.ro, lansată în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană și derulat de Consiliul Județean Timiș.

Potrivit inițiatorilor proiectului, prin intermediul acestui site se pot transmite informații și date importante pentru gestionarea situațiilor de urgență atât pentru locuitorii din județul Timiș, cât și pentru membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.


„Pe acest portal se vor găsi toate informațiile utile în ceea ce privește situațiile de urgență, începând de la informații preventive pentru pregătirea populației, de exemplu ce trebuie să facă în caz de cutremure, inundații, în situația producerii unui incendiu. Astfel de informații foarte utile sunt și hărțile de hazard, hărțile de risc și diverse planuri de apărare împotriva riscurilor naturale, în special. Orice cetățean, în funcție de locul în care se află, poate afla la ce riscuri se expune”, explică Lucian Mihoc, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș.

Potrivit șefului de la ISU „Banat”, în județul Timiș au fost identificate 22 de riscuri naturale, biologice sau tehnologice. Tot în cadrul proiectului au fost pregătite și peste 50 de persoane din fiecare instituție care face parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.