INEDIT Un timișorean le arată șoferilor care sunt cele mai proaste șosele...

INEDIT Un timișorean le arată șoferilor care sunt cele mai proaste șosele din țară. Cum arată harta interactivă a calității drumurilor din România

0
DISTRIBUIȚI

Șoferii români care se întreabă cum e drumul spre o destinație din țară în care doresc să ajungă nu trebuie să-și mai facă griji. În urmă cu câteva luni, pasionații de infrastructură de pe forumul construimromania.ro au creat o hartă cu starea șoselelor din țara noastră pe baza informațiilor trimise de șoferii care au parcurs anumite sectoare de drum. Harta se actualizează lunar și, de ieri, aceasta nu mai este statică, ci interactivă.

Ovidiu Csillik, doctorand la Departamentul de Geografie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, a realizat împreună cu mai mulți studenți și masteranzi o astfel de hartă interactivă a calității drumurilor din România pe care cei interesați se pot „plimba” în voie.


„Pe baza datelor de la OpenStreetMap am clasificat aproximativ 20.000 de sectoare de drum, care mai apoi au fost unite în sectoare de drum mai lungi. Pentru continuitatea drumurilor, le-am clasificat și în interiorul orașelor, chiar dacă știm cu toții calitatea de cele mai multe ori inferioară a drumurilor urbane. Anumite erori pot apărea din interpretarea hărții statice, datorită gradului de generalizare a acesteia, dar per ansamblu, noi zicem că este o hartă utilă pentru toți cei care pornesc la drum și vor să știe ce-i așteaptă”, spune Ovidiu Csillik.

Astfel, cu albastru sunt reprezentate drumurile cu o calitate excelentă, cu verde – drumurile cu o calitate bună, cu portocaliu – drumurile acceptabile, iar cu roșu – drumurile rele, cu multe gropi sau neasfaltate. Mai multe informații despre harta interactivă a drumurilor din România găsiți AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.