Inspectoratul Școlar Timiș amenință cu noi controale în unitățile de învățământ, pentru...

Inspectoratul Școlar Timiș amenință cu noi controale în unitățile de învățământ, pentru a verifica modul în care este organizat programul „Școală după școală”

1
DISTRIBUIȚI

Punerea în aplicare a unui ordin de ministru din 2011, în care sunt prevăzute normele de organizare al programului „Școală după școală” a început să dea roade în unitățile de învățământ din Timișoara. Astfel, părinții nu mai sunt nevoiți să plătească sume uriașe de bani pentru a-și înscrie copilul în acest program, și asta pentru că în școli poate fi organizat programul „Școală după școală” doar dacă dascălul care are grijă de copii este plătit în sistemul plății cu ora și nu de o persoană care și-a făcut PFA.

„Eu doar am pus în aplicare legea. Cei care doresc after-school în sistem privat au plecat din școli. Sigur vom mai face controale în școli, cel mai probabil după luna februarie.


Până în această lună, unitățile de învățământ trebuie să depună solicitări privind aprobarea programului „Școală după școală”. Majoritatea unităților de învățământ ne-au și transmis că au respectat ce le-am cerut, deci au intrat în legalitate”, a declarat, ieri, Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Aura Danielescu a ținut să precizeze că, totuși, plata cu ora poate fi negociată de către cadrul didactic implicat în programul „Școală după școală”. „Școala ar trebui să ofere o pregătire de bază pentru copilul meu, îl trimit acolo să învețe, să-și dezvolte anumite abilități. Dacă eu vreau luna de pe cer pentru copilul meu, i-o dau acasă. Dacă pot să o cobor, i-o pun în cameră fiului meu, sunt liberă să fac acest lucru. Însă la școală e firesc să ne obișnuim cu lucruri normale. Dacă doresc altceva, pe banii mei sunt liber să fac ce vreau. Sistemul after-school a fost creat pentru a-l ajuta pe copil, nu să-l doborâm pe părinte”, a mai explicat inspectorul școlar general al județului Timiș.

1 COMENTARIU

  1. Doamnă inspector ,cu tot respectul meu pentru d-voastra ca respectaţi legea, dar de ce nu faceţi verificări cand se fac renovări în clase de catre parinţii acestor copii care nu mai au voie sa facă ,,scoală dupa scoală ”?
    Atunci nu se opune nimeni de aceste renovări şi pare totul legal. Mă gândesc că staţi bine şi cu inventarul tuturor obiectelor ce sunt prin clasele elevilor. De ce nu încercăm să gândim toţi cu capul şi nu cu altceva şi să facem ceva util pentru copii noştrii că ei sunt viitorul nostru al tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.