INVENȚIILE unui timișorean, printre cele mai bune din țară în 2014. Cum...

INVENȚIILE unui timișorean, printre cele mai bune din țară în 2014. Cum funcționează creația care ne poate salva viața

1
DISTRIBUIȚI

Un inventator din Timișoara s-a clasat pe podium la competiția națională „Premiile Inovației Românești”, care s-a desfășurat la sfârșitul lunii decembrie. 19 invenții premiate la saloanele de profil de la Geneva și Bruxelles au fost înscrise în competiție. Două dintre acestea aparțin timișoreanului Remi Rădulescu și, în urma voturilor românilor, invențiile sale s-au clasat pe locul doi și trei.

Invenția clasată pe locul doi realizată de Remi Rădulescu se numește „Distilatorul solar cu recuperator de căldură”, fiind premiată cu medalia de argint la Târgul de Inovații – Inovva de la Bruxelles și cu medalia de aur la Chișinău, în 2013.


Acest distilator realizează vaporizarea apei cu ajutorul energiei solare şi recuperează căldură datorită condensării vaporilor de apă, astfel rezultând apă distilată şi apă caldă menajeră.

Cealaltă invenție, clasată pe locul al treilea, se numește „Sistemul portabil detector-exhaustor pentru gaze”, fiind medaliată cu aur la Târgul de Inovații – Innova de la Bruxelles, iar la Chișinău a obținut medalia de argint în 2013. Aparatul ne poate salva viața, și asta pentru că detectează și elimină gazele nocive dintr-un spațiu închis.

Sistem-Portabil-Detector-–-Exhaustor-Pentru-Gaze

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.