INVESTIŢIE importantă la aeroportul timişorean, care va ajuta traficul aerian. Când va...

INVESTIŢIE importantă la aeroportul timişorean, care va ajuta traficul aerian. Când va fi pusă în funcţiune

0
DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internaţional Timişoara şi Romatsa DSNA Timişoara pun în funcţiune un sistem performant care va asigura operarea aeronavelor în condiţii de vizibilitate foarte redusă. Sistemul va fi operaţional începând cu 5 februarie 2015.

Odată cu intrarea în vigoare a acestui sistem, la Aeroportul din Timişoara, aeronavele vor putea ateriza dacă condiţiile meteo asigură o vizibilitate de numai 200 m pe direcţia principală de aterizare – dinspre Est (categoria IIIA) şi de minim 350 de metri pe direcţia secundară de aterizare – dinspre Vest (categoria a II-a), fiind singura pistă din ţară dotată la acest nivel pe ambele direcţii pentru proceduri de aterizare în condiţii de vizibilitate redusă.Astfel, va creşte categoria de operare a aeroportului şi va fi redusă distanţa minimă de operare.

Avantajul major al aeroportului Timişoara (dotarea pistei la ambele capete cu echipamente de radionavigaţie şi de balizaj luminos) este că permite aterizarea din orice direcţie, în condiţii de vizibilitate redusă, astfel încât pentru companiile aeriene înseamnă timp de zbor mai redus şi reducerea consumului de combustibil.


Această facilitate oferită companiilor aeriene de către Aeroportul Timişoara va reduce considerabil riscul întârzierilor sau anulării curselor, iar pasagerii vor putea călători conform programului de zbor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.