Jurnalistul Harald Zimmerman a decedat. Când va avea loc înmormântarea

Jurnalistul Harald Zimmerman a decedat. Când va avea loc înmormântarea

2
DISTRIBUIȚI

S-a stins din viață jurnalistul Harald Zimmerman. El a fost unul din primii reporteri ai primei publicații înființate după Revoluție, ziarul „Timișoara” și membru al Societății Timișoara.

Harald-Zimmerman-300x273

Cunoscut drept un om cu suflet mare și sesnsibil, dincolo de orice Zimmerman a fost un om discret. Pentru cauzele în care credea eracapabil să își pună o parte din sufletul său frumos pe hârtie. „Am și eu câteva păcate de mărturisit. Deși sunt româno-catolic, mă încăpățânez să trăiesc intro țara preponderent ortodoxă. Mamă era reformata. Mi-am luat nevastă ortodoxă (la religie mă refer!), dar am convins-o să ne cununam la catolici. De Paști obișnuiesc să iau lumina de la Catedrală Mitropolitană. Nu pierd nicio ocazie de a intră într-o moschee și recunosc că de câteva ori chiar mam simțit înălțat. M-am rugat la Zidul Plângerii, alături de evrei. Dar, mai presus de toate, în adâncul meu cred într-un Dumnezeu unic, și nu mă refer doar la Dumnezeul creștin… Dacă Mitropolitul Nicolae urmează să fie caterisit pentru păcatul de a se fi mărturisit într-o biserică greco-catolică, eu ar trebui să fiu ars pe rug.


Și, odată cu mine, mulți din această onorabilă adunare. Gestul Mitropolitului Nicolae este unul normal într-o lume normală. Ar fi trebuit să treacă neobservat. Sau să i se observe în cel mai bun caz doar semnificația simbolică, profund ecumenica și vizionară. A-l critică sau, mai rău, a-l judecă într-un sinod, denotă o gravă neînțelegere a lumii și a rosturilor ei, ba chiar a valorilor mesajului mesianic: Iubirea de Aproape, Tolerantă, Comuniunea Întru Dumnezeu. Unicul”, scria Harald Zimmermann în „Confesiunea unui catolic. Romano-catolic”, în 2008, în momentul în care se dorea mazilirea fostului mitropolit timișorean pentru simplul fapt că se împărtășise într-o biserică ne-ortodoxă.

Membru marcant PNL, Zimmerman a deținut doi ani și funcția de președinte al oamenilor de afaceri liberali.

Rudele, colegii, prietenii și cunoscuții sunt în stare de șoc. Harald Zimmerman ar fi împlinit anul acesta doar 55 de ani. S-a stins din viață sâmbătă, în Reșița. Fusese la schi, pe pârtia de la Văliug, și i s-a făcut rău. În ciuda primul ajutor acordat și a faptului că a fost transportat de urgență la spital, a făcut stop cardiac și nu a mai putut fi resuscitat. De azi după-amiaza timișorenii pot să-și ia rămas bun de la el, la Casa Funerară de vizavi de Cimitirul Calea Șagului. Înmormântarea e programată marți, de la ora 14.00, în Cimitirul „Rusu Șirianu” din Timișoara.

Dumnezeu sa te odihnească în pace, Harald Zimmerman!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.