La bloc, în oraș, ca în Evul Mediu: topesc zăpadă pentru a...

La bloc, în oraș, ca în Evul Mediu: topesc zăpadă pentru a avea apă de spălat. Ce soluție a găsit primăria GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-886612613">

Zeci de bănățeni trăiesc, la oraș, ca în Evul Mediu, din 30 decembrie. Deși ocupă un imobil din centrul orașului, au rămas fără apă. Gerul ultimelor zile din 2014 a înghețat conducta care le alimenta blocul cu apă potabilă, așa că de Revelion, ca să se spele, au topit zăpadă.

Scene din alte vremuri la Reșița. Peste 20 de locatari ai Blocului Uzinal din centrul orașului au ajuns să trăiască fără apă potabilă. Cu două săptămâni în urmă au topit zăpadă, ca să se spele, iar ca să gătească au făcut kilometri, dus și întors, pentru a-și aduce apă de la o pompă. Majoritatea locatarilor din blocul în care locuiesc 11 familii sunt pensionari.

De joi, Primăria a decis să le vină în ajutor și le termite, de două ori pe săptămână, o cisternă cu apă potabilă. Nu vor mai avea apă la robinete decât, cel mai devreme, după ce se instalează primăvara.

Imobilul în discuție a aparținut UCM Reșița. Deși după privatizare locuințele au fost vândute foștilor angajați, alimentarea cu utilități s-a realizat în continuare de la Uzină. La finele anului trecut, explică administratorul imobilului, Ioan Nica, a fost un ger nemaiîntâlnit la Reșița, iar conducta de alimentare cu apă a înghețat complet. După ce s-a mai înclăzit afară, conducta, veche de zeci de ani, s-a dovedit a fi spartă ireparabil, astfel că s-a sistat alimentarea cu apă a blocului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.