La Spitalul Județean Timișoara se încearcă reluarea operațiilor de transplant renal. Din...

La Spitalul Județean Timișoara se încearcă reluarea operațiilor de transplant renal. Din ce motiv stupid nu pot fi realizate astfel de intervenții

1
DISTRIBUIȚI

Deși avem specialiști foarte bine pregătiți, iar pe listele de așteptare se află o mulțime de pacienți care au nevoie urgent de un rinichi sănătos, la Timișoara operații de transplant renal nu pot fi realizate. Totul pentru că Spitalul Județean Timișoara nu poate primi acreditarea pentru a relua operațiile de transplant renal pentru că sălile de operație nu sunt modernizate.

Marius Craina, managerul celui mai mare spital din vestul țării, a declarat, astăzi, că este posibil ca din acest an transplantul renal să poată fi realizat și în orașul nostru și tocmai de aceea a cerut sprijinul Consiliului Județean Timiș, care administrează Spitalul Județean Timișoara. „Săptămâna aceasta am fost la Consiliul Județean Timiș, unde am discutat cu vicepreședintele Călin Dobra despre reluarea transplantului renal. Domnul Viorel Bucuraș (n. r. șeful Clinicii de Urologie) a făcut un plan, un proiect de renovare a blocului operator, a celor două săli de operație care deservesc transplantul.


Avem nevoie de niște condiții speciale care sunt obligatorii pentru a primi acreditarea pentru transplant”, a precizat Marius Craina.

Managerul Spitalului Județean Timișoara a ținut să precizeze că, din punctul său de vedere, este „inadmisibil” ca în orașul nostru să nu se poată realiza astfel de operații, mai ales că aici, în urmă cu zeci de ani, s-au realizat primele transplanturi de rinichi din România. „Actualmente suntem doar pe post de donor de organe și nu putem să mai lăsăm așa lucrurile să stagneze, mai ales că personal medical avem, specialiști avem, pacienți avem, ne trebuie doar condițiile tehnice de realizat”, a conchis Marius Craina, care este invitat, în această seară, de la ora 20.00, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

1 COMENTARIU

  1. Mai scoateti dracu virusii si microbii din stabilimentul ala! Mori cu zile daca ajungi in cocina de la Judetean!!! Fereasca Dumnezeu sa fi bolnav in Banat! Spital nou Regional nu o sa avem pentru ca nu vrea PSD ul lui Ponta/Sarbu/Bojin/grindean/Barsesteanu! O sa murim cu zile daca ne imbolnavim sau, daca mai avem bani, mergem la unguri sau la Viena! Sa va ia dracu de nesimtiti!!!VA BATETI JOC DE OAMENII DIN ACEASTA PARTE A TARII!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.