Locuri de muncă în străinătate pentru timișoreni, printr-un program al guvernului german....

Locuri de muncă în străinătate pentru timișoreni, printr-un program al guvernului german. Care sunt criteriile

3
DISTRIBUIȚI

Nemții caută muncitori calificați de la noi, și sunt gata să îi instruiască așa cum trebuie. „The job of my life” e programul lansat de Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania.

Concret, între 20 și 22 ianuarie, la Timișoara se recrutează zidari, există însă o serie de condiții. „Tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, care dispun de o diplomă de studii (şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă, fără diplomă de master), care până în momentul înregistrării în acest program nu au locuit în Germania pe o perioadă mai mare de 3 luni şi care au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară, se pot înregistra şi pot beneficia de ucenicie/stagiatură în cadrul unor companii din Germania, pe o perioadă de 3 ani.


Programul de formare profesională duală presupune desfăşurarea unei activităţi practice la un angajator timp de 3 – 4 zile/saptămână, perioadă în care tinerii pot învăţa secretele meseriilor pentru care au aplicat. În paralel, vor participa la cursuri de formare profesională intre 8 – 12 ore/săptămână, unde vor studia partea teoretică specifică domeniilor de activitate alese”, transmit reprezentanții AJOFM Timiș.

În cadrul acestui proiect, Ministerul Federal pentru Muncă şi Afaceri Sociale din Germania, oferă tinerilor mai multe beneficii printre care: finanţarea unui curs de limbă germană în ţara de origine şi în Germania, alocaţii de călătorie şi relocare în Germania, suport financiar suplimentar, pe lângă plata efectivă prevăzută în cadrul contractului de ucenicie, asistenţă financiară în vederea asigurării mijloacelor de trai sau alocaţie pentru persoanele care au copii minori în întreţinere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.